Marja-aronia-omenamasariini
Marja-aronia-omenamasariini on mehevä piirakka, jonka täytteenä maistuvat marjojen lisäksi mantelimassa ja omena.
Ainekset
Taikina:
- 8 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 300 g voita tai margariinia
- 2 kananmunaa
- 2.5 rkl Kylmää vettä
täyte:
- 400 g musta- tai marja-aroniaa
- 2 omenaa
- 3 rkl perunajauhoja
- puolikkaan limetin raastettu kuori ja mehu
- 150 g mantelimassaa
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
voiteluun:
- 1 kananmuna
- 2 rkl ruokokidesokeria
Valmistusohje
Marja-aroniasta saa mehevän piirakan.
1. Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Lisää joukkoon paloiteltu rasva ja nypi murumaiseksi. Lisää joukkoon kananmunat ja kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Perkaa marjat. Kuori ja paloittele omenat. Sekoita marjat, omenapalat, perunajauho ja limettiraaste sekä mehu kulhossa. Kauli 2/3 taikinasta isohkoksi taikinalevyksi. Vuoraa ensin irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperipalalla. Aseta pohjalle ja reunoille taikinalevy. Pistele haarukalla reikiä pohjalle. Levitä päälle marja-omenatäyte.
3. Raasta kylmä mantelimassa kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja kananmuna. Valuta seos piirakan päälle. Kauli loppu taikina kanneksi ja nosta piirakan päälle. Voitele kansi vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle ruokokidesokeria. Tee pieni höyryreikä piirakan kanteen.
4. Paista 175-asteisessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huolella ennen irrottamista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous