Reseptit

Marja-aronia-omenamasariini

Marja-aronia-omenamasariini on mehevä piirakka, jonka täytteenä maistuvat marjojen lisäksi mantelimassa ja omena.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 300 g voita tai margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 2.5 rkl Kylmää vettä

täyte:

  • 400 g musta- tai marja-aroniaa
  • 2 omenaa
  • 3 rkl perunajauhoja
  • puolikkaan limetin raastettu kuori ja mehu
  • 150 g mantelimassaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna

voiteluun:

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl ruokokidesokeria

Valmistusohje

Marja-aroniasta saa mehevän piirakan.

1. Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri. Lisää joukkoon paloiteltu rasva ja nypi murumaiseksi. Lisää joukkoon kananmunat ja kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
2. Perkaa marjat. Kuori ja paloittele omenat. Sekoita marjat, omenapalat, perunajauho ja limettiraaste sekä mehu kulhossa. Kauli 2/3 taikinasta isohkoksi taikinalevyksi. Vuoraa ensin irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperipalalla. Aseta pohjalle ja reunoille taikinalevy. Pistele haarukalla reikiä pohjalle. Levitä päälle marja-omenatäyte.
3. Raasta kylmä mantelimassa kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja kananmuna. Valuta seos piirakan päälle. Kauli loppu taikina kanneksi ja nosta piirakan päälle. Voitele kansi vatkatulla munalla ja ripottele pinnalle ruokokidesokeria. Tee pieni höyryreikä piirakan kanteen.
4. Paista 175-asteisessa uunin keskitasossa noin 45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huolella ennen irrottamista.

X