Ratatouille-vuohenjuustopiirakka
Tässä herkullisessa kasvispiirakassa kohtaavat ranskalainen ratatouille sekä aromikas vuohenjuusto. Levitä sulaneen lehtitaikinan päälle mehevä kasvisseos, lisää päälle pehmeästä vuohenjuustosta, kananmunista sekä ranskankermasta sekoitettu seos ja viimeistele kokonaisuus vuohenjuustokiekoilla.
Ainekset
Pohja:
- 1 iso levy voi- tai lehtitaikinaa
Täyte:
- 1 pieni kesäkurpitsa kuutioina
- puolikas munakoiso kuutiona
- 1 punainen paprika kuutioina
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 3 rkl hienonnettua oreganoa
- 3 rkl hienonnettua rosmariinia
Pinnalle:
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
- 2 kananmunaa
- 1 dl ranskankermaa
Lopuksi:
- 100 g vuohenjuustoa (pötkö) viipaleina
Valmistusohje
Ratatouille-vuohenjuustopiirakka syntyy näin helposti valmiista pakastetaikinasta:
1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulanut taikina hieman ohuemmaksi levyksi ja nosta se suorakaiteen tai neliön muotoiseen piirakkavuokaan (n. 20×25 m). Painele taikina tiiviisti vuokaan.
2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja paista kasviskuutioita ja sipuleita pannulla muutama minuutti niin, että ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Mausta suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Levitä kasvikset taikinan päälle.
3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon pehmeä vuohenjuusto sekä ranskankerma. Kaada seos kasvistäytteen päälle.
4. Nostele lopuksi ratatouillevuohenjuustopiirakan pinnalle vuohenjuustoviipaleet ja paista piirakkaa 180-asteisessa uunissa 30 – 40 minuuttia.
5. Tarjoa ratatouille-vuohenjuustopiirakka sellaisenaan tai raikkaan vihersalaatin kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsapiirakka
Kommentit
Hei,
Kiitos hyvästä huomiosta. Paistoaika on 30-40 minuuttia ja se on nyt lisätty reseptiin.
Ystävällisin terveisin
Leena, Ruoka.fi:stä
Kommentit
Kauankohan piirakkaa tulee paistaa??? Ohjeessa ei ole mainittu!
Hei,
Kiitos hyvästä huomiosta. Paistoaika on 30-40 minuuttia ja se on nyt lisätty reseptiin.
Ystävällisin terveisin
Leena, Ruoka.fi:stä
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous