Lisan tryffelikakku
Lisa Ressler-Gabrielsson on pyörittänyt yhden naisen pitopalvelua jo 12 vuoden ajan. Hänen tryffelikakkunsa saa aina kiitosta mehevyydestä ja täyteläisyydestä. Lisa käyttää täytteeseen kolmeakin erivahvuista suklaata, jolloin mausta tulee monitasoinen.
Ainekset
pohja
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 80 g vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
Kostutus
- rommia tai Vana Tallinn -likööriä
Täyte
- 350 g tummaa suklaata (42-82 % suklaata sekoituksena)
- 5 dl kuohukermaa
- 2–3 rkl hedelmäsokeria
- 3 liivatetta
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot kaakaoon ja siivilöi seos munavaahtoon. Kääntele taikina varovaisesti ta-saiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, halkaisijaltaan 22–24 cm:n kokoiseen vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kakkuun tarvitaan vain yksi ohut pohja. Vuoraa vuoka tuorekelmulla, peitä pohja sopivan kokoisella leivinpaperipalalla. Aseta kakkupohja vuokaan. Kostuta pohja noin 4 lusikallisella rommia tai likööriä.
2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, sekoittele suklaata lastalla käännellen pari kertaa. Älä päästä suklaata juoksevaksi, vaan anna sen sulaa loppuun huoneenlämmössä. Sekoita tasaiseksi. Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Sulata liivatelehdet pienessä vesitilkassa ja sekoita liuos kermaan. Kääntele lopuksi sekaan suklaa. Sekoita hyvin sileäksi ja kaada täytekakkuvuokaan. Anna tryffelimassan kovettua viileässä.
3. Leikkaa kakusta paloja. Voit halutessasi ennen leikkaamista siivilöidä pinnan samettiseksi kaakaojauheella. Koristele palat esimerkiksi tuoreilla marjoilla ja asettele palat halutessasi pieniin paperimuotteihin.
Katso myös:
Suklaa-tryffelikakku, Ruoka.fi
Suussasulavat tryffelit, Ruoka.fi
Pähkinäinen tryffelitorttu, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous