Reseptit

Pienet siikapihvit

Siikapihvit maistuvat vaikka keitettyjen perunoiden kanssa.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kookkaan siian ¼ filee
  • 1 muna
  • 4 rkl smetanaa
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 2 sipulinvartta silppuna
  • 1 dl höyrytettyä pinaattia tai villivihanneksia, esimerkiksi vuohenputken nuoria lehtiä
  • ½ tl suolaa
  • 1/6 tl valkopippuria

paistamiseen:

  • voita tai kasviöljyä

Valmistusohje

 

1. Hakkaa nahaton filee veitsellä kuten tartarpihvi karkeaksi silpuksi. Sekoita joukkoon muna, smetana ja korppujauho sekä sipulinvarsisilppu. Höyrytä ja valuta vihreät vihannekset ja pilko karkeaksi. Sekoita kalamassaan. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.

2. Kuumenna paistinpannu ja sulata voi. Jaa kalaseos nokareiksi ja paista minipihveiksi molemmin puolin.

Vihje: Jos haluat oikein tasareunaisia pihvejä, käytä pyöreää muottia.

Katso myös:

Rukiiset siikafileet, Ruoka.fi

Intialainen siika, Ruoka.fi

Grillattua siikaa ja sipuliperunaa, Kotiliesi.fi

X