Reseptit

Curryrisottoa ja tikkukasviksia

Tikkukasviksia voi syödä puikoilla ja tai vaikka sormin. Kasvisten seurana on pähkinöillä höystettyä curryrisottoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl tummaa riisiä
  • 1 silputtu sipuli
  • 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 2 tl currya
  • 2 rkl öljyä
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 dl pähkinöitä

tikkukasvikset

  • 2 porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • 100 g sokeriherneitä (tuoreita tai pakastettuja)
  • 2 rkl öljyä
  • mustapippuria
  • tilkka soijaa

Valmistusohje

 

Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua hetki öljyssä, lisää riisit ja curry, kuumenna hetki sekoittaen. Kaada päälle kasvisliemi ja anna riisin kypsyä hiljalleen kannen alla noin 50 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Lisää pinnalle karkeasti rouhittuja pähkinöitä. Anna risoton tekeytyä kannen alla sillä välin, kun paistat kasvikset.

Leikkaa kasvikset suikaleiksi. Kuumenna öljy vokissa, paista kasviksia hyvällä lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja soijalla.

Katso myös:

Parsakaalirisottoa

Punajuuririsotto

Kotiliesi.fi: Pinaattirisotto

X