Curryrisottoa ja tikkukasviksia
Tikkukasviksia voi syödä puikoilla ja tai vaikka sormin. Kasvisten seurana on pähkinöillä höystettyä curryrisottoa.
Ainekset
- 2 dl tummaa riisiä
- 1 silputtu sipuli
- 3 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 2 tl currya
- 2 rkl öljyä
- 5 dl kasvislientä
- 1 dl pähkinöitä
tikkukasvikset
- 2 porkkanaa
- 1 punainen paprika
- 100 g sokeriherneitä (tuoreita tai pakastettuja)
- 2 rkl öljyä
- mustapippuria
- tilkka soijaa
Valmistusohje
Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua hetki öljyssä, lisää riisit ja curry, kuumenna hetki sekoittaen. Kaada päälle kasvisliemi ja anna riisin kypsyä hiljalleen kannen alla noin 50 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Lisää pinnalle karkeasti rouhittuja pähkinöitä. Anna risoton tekeytyä kannen alla sillä välin, kun paistat kasvikset.
Leikkaa kasvikset suikaleiksi. Kuumenna öljy vokissa, paista kasviksia hyvällä lämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta mustapippurilla ja soijalla.
Katso myös:
Kotiliesi.fi: Pinaattirisotto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous