Reseptit

Ananas-aprikoosicrumble eli hedelmäinen murupaistos

Ananas-aprikoosicrumblessa on tarkoituksella reilusti murukuorrutetta, joka on ainakin lasten mielestä paras osa tästä herkusta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ananas-aprikoosicrumble

  • 500 g tuoretta ananasta
  • 1 prk säilykeaprikoosia valutettuna
  • 1 ps pakastevadelmia (kotimaisia)

muruseos:

  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g manteleita rouhittuina
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita

tarjoiluun:

  • jäätelöä tai vaniljakastiketta

Valmistusohje

Ananas-aprikoosicrumble tehdään näin helposti:

Ananas-aprikoosicrumble tehdään tällä Teresa Välimäen ohjeella tuoreesta ananaksesta ja vadelmistä sekä säilykeaprikoosista. Murukuorrute kruunaa tämän jälkkärin.

1. Kuori ja paloittele ananas ja noste- le palat uunivuokaan.  Lisää joukkoon valutetut aprikoosit ja pakastevadelmat.
2. Sekoita kaikki muruseoksen ainekset keskenään käsin nyppimällä. Ripottele seos hedelmien päälle. Muruseosta saa olla reilusti, se on tässä jälkiruoassa parasta!
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes muruseos on saanut väriä ja on rapeaa.
4. Tarjoile hieman jäähtynyt ananas-aprikoosicrumble jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Kaipaatko lisää jälkiruokavinkkejä? Kokeile mustikka-kaurapaistosta tai leivo omena-murupiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenainen crumble

X