Seesami-inkiväärilohivartaat
Seesami-inkiväärilohi saa makua inkiväärimarinadista ja on mukavaa vaihtelua perinteisille grillilihoille. Tarjoa vartaat tomaatti-wasabikastikkeen kera.
Ainekset
- noin 600 g lohifileetä
- 2 tl inkivääriä raasteena
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 4 rkl japanilasta soijaa
kastike:
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl rypsiöljyä
- tilkka seesamöljyä
Valmistusohje
1. Leikkaa lohifilee reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pane viipaleet vieriviereen vadille. Sekoita marinadi ja kun sokeri on sulanut kaada se lohiviipaleiden päälle.
Peitä vati ja anna lohen maustua jääkaapissa 1–2 tuntia.
2. Pujota lohiviipaleet pitkittäin liotettuina bambuvartaisiin. Grillaa viipaleita pari minuuttia puoleltaan. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Kuva: Colourbox
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous