Lempeä kurpitsakeitto
Lempeä kurpitsakeitto maistuu pienemmillekin Halloween-juhlijoille.
Ainekset
Lempeä kurpitsakeitto
- 600 g paloiteltua kurpitsaa (myös bataatti käy)
- 1 sipuli
- 1-2 kotimaista omenaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 8 dl vettä
- 1-2 kasvisliemikuutiota
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 dl ruokakermaa
- suolaa
- pippuria
pinnalle:
- 1 kuutioitu omena
- 1 rkl voita
- 1/2 tl currya
Valmistusohje
1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulisilppu, kurpitsapalat ja paloitellut omenat. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen parikymmentä minuuttia.
2. Soseuta lempeä kurpitsakeitto ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kurpitsakeittoon kerma ja sitruunamehu, kuumenna ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pieniä omenapaloja hetki currylla maustetussa voissa ja lusikoi kurpitsakeittoannosten pinnalle.
3. Tarjoa lempeä kurpitsakeitto tuoreiden sämpylöiden kanssa.
Vinkki: Tutustu makeaan hokkaidokurpitsaan. Se on on täydellinen valinta syksyn leivonnaisiin, keittoihin ja salaatteihin
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet hasselbackan kurpitsat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous