Kermainen savumuikkukeitto
Kielenvievä kalakeitto tehdään savustetuista muikuista.
Ainekset
- 1 kg perunoita
- 400 g porkkanoita
- 400 dl sipulia
- 400 dl lanttua
- tilliä
- 100 g voita
- suolaa
- laakerinlehtiä
- maustepippuria
- vettä
- (kalaliemijauhetta)
- 1 l ruokakermaa
- 1 kg muikkuja
Valmistusohje
1. Sulata voi padassa. Lisää pataan pilkotut lantut, porkkanat ja sipulit. Freesataan kevyesti 10 minuuttia. Lisätään laakerin lehdet ja maustepippuri. Freesataan vielä hetki, minkä jälkeen lisätään vettä niin, että juurekset peittyvät. Kiehauta ja lisää perunat, tarkista nesteen määrä.
2. Kiehauta kypsäksi ja tarkasta maku suolalla ja kalaliemellä. Muista maustaessa muikkujen oma suolaisuuspohja. Lisätään savustetut muikut kokonaisina. Kiehautetaan ja lopuksi lisätään hakattu tilli ja kerma.
3. Tarkista maku ja tarjoile paahdetun ruisleivän ja voin kera. Hyvän maun antaa myös sulatejuuston lisäys kerman kera.
Kommentit
Määrissä taitaa olla virheitä 🙂
Kommentit
Määrissä taitaa olla virheitä 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous