Gluteenittomat palsternakkasämpylät
Raikkaat kasvikset, idut ja versot ovat trendikkäitä ja ravitsevia sämpylän täytteitä.
Ainekset
- 5 dl vettä (42°C)
- 2 rkl siirappia tai hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1 pss kuivahiivaa
- 4 dl raastettua palsternakkaa
- 2 dl keltaisia maissijauhoja
- 2 dl mantelijauhoja
- 6 dl tattarijauhoja
- 0,5 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Liuota lämpimään veteen siirappi, suola ja kuivahiiva. Lisää palsternakkaraaste sekä maissi ja mantelijauhot puuhaarukalla sekoittaen. Lisää sitten tattarijauhot ja öljy. Anna kohota noin 30 minuuttia.
2. Nosta taikinasta isolla lusikalla sämpylänkokoisia palloja leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Anna sämpylöiden kohota vielä 15 minuuttia.
3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Nauti sämpylät tuoreina.
Lisää gluteenittomia leipiä:
Kotiliesi.fi: Gluteeniton yrttipatonki
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous