Reseptit

Gluteenittomat palsternakkasämpylät

Raikkaat kasvikset, idut ja versot ovat trendikkäitä ja ravitsevia sämpylän täytteitä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl vettä (42°C)
  • 2 rkl siirappia tai hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 4 dl raastettua palsternakkaa
  • 2 dl keltaisia maissijauhoja
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 6 dl tattarijauhoja
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Liuota lämpimään veteen siirappi, suola ja kuivahiiva. Lisää palsternakkaraaste sekä maissi ja mantelijauhot puuhaarukalla sekoittaen. Lisää sitten tattarijauhot ja öljy. Anna kohota noin 30 minuuttia.

2. Nosta taikinasta isolla lusikalla sämpylänkokoisia palloja leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Anna sämpylöiden kohota vielä 15 minuuttia.

3. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Nauti sämpylät tuoreina.

Lisää gluteenittomia leipiä:

733551-gluteenittomat_sampylat.jpg

Gluteenittomat sämpylät

733550-leipaa.jpg

Gluteeniton leipä

741311-tattarisampylat.jpg

Tattarisämpylät

Kotiliesi.fi: Gluteeniton yrttipatonki

X