Papu-jauhelihapata
Syksyisessä rosmariinilla maustetussa jauhelihapadassa maistuvat myös mehevät tomaatit, härkäpavut ja lehtikaali.
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 200 g lehtikaalia
- 200 g härkäpapuja
- 400 g paistijauhelihaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl paprikajauhetta
- 0,5 tl chilijauhetta
- 0,5 tl maustepippuria
- 3 oksaa tuoretta rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 1 tlk/ 400 g tomaattimurskaa
- 1–2 dl vettä
- 200 g minitomaatteja
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Suikaloi lehtikaali, ja paloittele pavut noin 2 cm pitkiksi paloiksi.
2. Ruskista jauheliha isossa padassa, ja lisää sipulit. Lisää myös tomaattipyree ja mausteet. Lisää sitten lehtikaali, paista hetki, ja lisää tomaattimurska sekä vesi. Sekoita ja hauduta noin 10 minuuttia.
3. Lisää puolitetut minitomaatit ja pavut. Hauduta vielä noin 20 minuuttia kannen alla ja tarkista maku.
4. Lisää tarvittaessa mausteita, ja tarjoile pata raikkaan salaatin kera.
Padat ovat mainiota syysruokaa:
Kotiliesi.fi: Mausteinen kasvispata
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous