Savusilakkapiirakka
Piirakkapalan kanssa sopii esimerkiksi kesäkaalista suikaloitu salaatti. Suolainen piirakka käy sellaisenaan myös tee- tai kahvihetkeen.
Ainekset
- 470 g valmis piirastaikina (esim. Moilasen leipomon rahkavoitaikina gluteenittomana)
täyte:
- 8 savusilakkaa
- 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
- 2 dl ryöpättyjä nokkosia tai 1/2 dl kuivattua nokkosjauhetta
- 1 pieni tillinippu
- 1 pieni ruohosipulinippu
- 1 tl basilikaa kuivattuna tai 6 lehteä tuoreena
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 kananmunaa
- 1 dl kermaa tai kasvikermaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 mustapippuria
päälle
- 2 rkl parmesaanijuustoa raasteena
- muutama basilikanlehti
Valmistusohje
Ota pakastetaikina sulamaan ja vuoraa paistovuoka leivinpaperilla. Kauli sula taikina kahdeksi levyksi, joista toisen voit jo levittää paistovuokaan pohjaksi niin, että taikina myötäilee astiaa ja pohjasta tulee taikinainen kulho. Toisesta kaulit vuoan kokoisen kansilevyn leivinpaperin päällä, jonka avulla taikina on helppo siirtää täytetyn piirakan kanneksi. Kytke uuni 200-asteiseksi.
Perkaa kalat ruodottomiksi. Levtä taikinapohjalle. Ryöppää nokkoset, valuta ja saksi kalan päälle. Pilko tilli ja ruohosipuli mukaan.
Raasta pesty keräkurpitsa karkealla terällä ja levitä vuokaan.
Sekoita tuorejuustoon munat ja kerma, mausta seos kalan suolaisuus huomioiden. Mausta ripauksella mustapippuria ja valuta liemi täytteen joukkoon.
Nosta kansilevy täytteen päälle ja nipistä reunat umpeen.
Kypsennä piirakka uunin keskiritilällä noin 45 minuuttia eli kunnes pinta näyttää kullankeltaiselta. Kuvan piirakka paistettiin suorakaiteen muotoisessa vuoassa, josta saa neliskulmaisia paloja. Pyöreä vuoka toimii yhtä hyvin. Läpimitta noin 23 senttiä.
Huippuhyvät kalapiiraat leivot myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous