Paahdettu kukkakaalikeitto
Mausteinen ja ihanan täyteläinen kukkakaalikeitto lämmittää myös sisältä päin.
Ainekset
- 1 iso kukkakaali
- 2 rkl currya
- 1 tl jauhettua kuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- ripaus suolaa
- 2+2 rkl oliiviöljyä
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 200 g lehti- tai varhaiskaalia
- 1 tl chilijauhetta
- 1 l vettä tai kasvislientä
- 2 1/2 dl kookoskermaa
Valmistusohje
1. Raasta kukkakaali karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteen joukkoon kulhossa curry, kumina, paprikajauhe, suola ja 2 rkl öljyä. Levitä raaste leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Kääntele raastetta kerran paahtamisen aikana.
2. Hienonna punasipuli ja valkosipuli ja suikaloi kaali. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.
3. Lisää kaali ja chilijauhe, paista pari minuuttia.
4. Lisää neste, kookoskerma ja paahdettu kukkakaaliraaste. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja tarkista maku.
5. Mausta suolalla ja tarjoile.
Kukkakaalista valmistat samettiset keitot:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous