Mainos

Renkaiden vaihdon aika – laita ammattilaiset asialle!

Ammattilaisen hoitama vaihto on varmasti helpoin, sujuvin ja turvallisin tapa saada auton alle kauteen sopivat renkaat. Monet rengasliikkeet tarjoavat vaihdon lisäksi renkaiden huolto- ja säilytyspalveluita.

Ammattilaisen hoitama vaihto on varmasti helpoin, sujuvin ja turvallisin tapa saada auton alle kauteen sopivat renkaat. Monet rengasliikkeet tarjoavat vaihdon lisäksi renkaiden huolto- ja säilytyspalveluita.

Totta puhuen: mikäpä sen mukavampaa kuin nauttia kupillinen kahvia ja lueskella lehtiä odotustiloissa sillä aikaa, kun asiansa osaavan rengasliikkeen ammattilaiset hoitavat asian tuossa tuokiossa?

– Rengasliikkeissä tiedetään, mistä autoa voi nostaa vaihdon aikana, mitkä ilmanpaineet renkaissa tulee olla tai millaiset pultit ja mutterit vanteisiin laitetaan. Rengasliikkeillä on myös niin sanottuja ”hotellipalveluja” eli he säilövät kulloinkin sesonkilepoon joutuvat renkaat asiakkaan puolesta, Continentalin rengasasiantuntija Jari Alopaeus toteaa.

Continentalin jälleenmyyjät tarjoavat palveluna myös renkaiden kausisäilytystä.

Älä hylkää kesärenkaita heitteille

– Monissa kerrostaloyhtiöissä on jopa paloturvallisuussyistä kielletty säilyttämästä vaihtorenkaita huoneistojen varastotiloissa, Alopaeus huomauttaa.

Olennaista on, että renkaita ei vain hylätä puoleksi vuodeksi jonnekin. Parhaiten renkaat säilyvät viileässä, kuivassa ja pimeässä tilassa. Renkaiden lähellä ei saisi säilyttää esimerkiksi liuottimia, joista saattaa lähteä kumiseosta vahingoittavia höyryjä.

Puhtaina talvisäilöön oikeaan asentoon

Renkaat ja vanteet on syytä pestä ennen säilöön laittamista. Rengashotellissa tämä tehdään halutessasi puolestasi. Samalla ne myös tarkastetaan ja tasapainotetaan.

Jos kuitenkin vaihdat renkaat itse, muista merkitä niiden paikka ja pyörimissuunta. Vanteelle asennetut renkaat säilyvät parhaiten vanteesta ripustettuna tai kyljellään. Irrallaan olevat renkaat sen sijaan tulisi säilyttää pystyssä.

– Valitse nettisivuiltamme lähin Continental jälleenmyyjäsi. Hänen kauttaan löydät myös renkaillesi soveltuvan kausisäilytyspaikan, Alopaeus vinkkaa.

Teksti: Maarit Seeling Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

www.continental.fi

X