Juurespihvit ja piparjuurikastike
Mikään ei voita vastapaistettuja, pinnalta rapeita ja sisältä meheviä kasvispihvejä.
Ainekset
- 1 iso peruna
- 250 g juuriselleriä
- 250 g palsternakkaa
- 1 iso (150 g) porkkana
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl mantelirouhetta
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 100 g voimakasta juustoraastetta
Paistamiseen:
- voita
Piparjuurikastike:
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 2 rkl raastettua piparjuurta
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kuori peruna, juuriselleri, palsternakka ja porkkana. Raasta juurekset raastimen karkealla terällä. Yhteensä juuresraastetta tulisi olla noin 1 litra.
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa juuresraaste, mantelirouhe, valkosipulit, juustokumina, suola ja kananmunat sekä juustoraaste.
3. Kuumenna lettupannun koloissa tai pinnoitetulla paistinpannulla nokare voita. Nosta pannulle noin desin kokoisia nokareita juurespihvitaikinaa. Paista 3 minuuttia molemmin puolin.
4. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin kulhossa. Tarjoile juurespihvien kanssa piparjuurikastiketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous