Jouluna piparkakku sujahtaa muffiniin, maustaa viikunan ja tarjoilee vuohenjuuston
Mausteinen piparkakku sopii yllättävän moneen. Vadelma-piparkakkumuffinit, piparikuorrutetut viikunapallot ja chèvrepiparit sopivat glögin kavereiksi tai joulupöydän makeaksi päätökseksi.
Mausteinen piparkakku sopii yllättävän moneen. Vadelma-piparkakkumuffinit, piparikuorrutetut viikunapallot ja chèvrepiparit sopivat glögin kavereiksi tai joulupöydän makeaksi päätökseksi.
Piparkakku kuuluu jouluun ja tuo ihanan mausteisen tuoksun kotiin. Piparit ovat mainioita rouskutettavia glögin kanssa, upeita kuusen- tai pöytäkoristeita ja niistä syntyy vaikkapa juustokakun pohja.
Piparkakun rousketta muffinissa
Teresa Välimäen vadelma-piparkakkumuffinit muistuttavat aineksiltaan Runebergintorttuja, mutta sopivat mainiosti nautittavaksi kuuman glögin kera. Kardemummalla maustettuun muffinitaikinaan lisätään piparimuruja ja vadelmia. Muffinit päällystetään sitruunalla maustetulla tuorejuustosta ja tomusokerista tehdyllä kuorrutteella.
Resepti: vadelma-piparkakkumuffinit
Viikunoista ja piparkakuista vastustamattomat pallot
Muutamasta aineksesta teet sesongin hurmaavimmat pallot, jotka lyövät laudalta vihreät kuulat tai kaupan valmiit tryffelipalat. Kaakaojauheella maustetut, konjakilla terästetyt ja piparimurusilla kuorrutetut viikunapallot maistuvat täydelliseltä joululta.
Helppoihin palloihin tarvitaan vain viisi ainesta, tehosekoitin, pientä pyöritystä ja suussa sulavat herkkupallot ovat valmiit. Ensin piparkakut jauhetaan hienoksi jauheeksi tehosekoittimessa. Sen jälkeen viikuna ja mantelimassa ajetaan tasaiseksi massaksi kaakaojauheen ja konjakin kanssa. Mantelimassa-viikunaseoksesta muotoillaan pieniä palloja, jotka lopuksi kieritellään piparimuruissa.
Resepti: piparikuorrutetut viikunapallot
Vuohenjuuston ja piparin liitto
Piparkakut ja sinihomejuusto kuuluvat klassikoihin, mutta kokeile vaihteeksi piparin päällä kevyesti uunissa paahdettua vuohenjuustoa. Herkulliset chèvrepiparit valmistuvat helposti. Vuohenjuustotangosta leikataan parin sentin viipaleita, jotka laitetaan kuumaan uuniin grillivastuksen alle saamaan väriä. Aikaa tähän kuluu noin pari minuuttia. Sen jälkeen vuohenjuustoviipaleet asetetaan piparkakkujen päälle, kaadetaan loraus hunajaa ja viimeistellään herkut pistaasipähkinärouheella.
Nämä mainiot suolaisen makeat piparit maistuvat glögijuhlien tarjottavana tai jälkiruokaviinin parina.
Resepti: chèvrepiparit
Kotiliesi.fi: piparkakkumousse
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous