Täytetty sinappi-mantelipossu
Astetta hienostuneempi joulupossu täytetään sinapilla, mantelilla, karpaloilla ja rosmariinilla
Ainekset
- 1 kg porsaan ulkofileetä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl öljyä
Täyte:
- 100 g pippurilla maustettua tuorejuustoa
- 2 rkl dijonsinappia
- 1/2 dl mantelirouhetta
- 1/2 dl kuivattuja karpaloita
- 3 rkl hienonnettua rosmariinia
Valkoviiniliemi:
- 1 1/2 dl valkoviiniä
- 3 rkl siirappia
Lisäksi:
- paistonarua
Valmistusohje
1. Ota ulkofilee huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa ulkofileeseen pidemmältä sivulta viilto noin puoleen väliin asti niin, että ulkofilee jää toiselta reunalta vielä kiinni. Aukaise ulkofilee kuin kirjan kannet. Mausta filee suolalla.
2. Levitä ulkofileelle tuorejuustoa ja dijonsinappia. Ripottele päälle tasaisesti mantelirouhetta, karpaloita ja rosmariinia. Taita ulkofilee kiinni takaisin fileen muotoon ja sido paistonarulla napa kaksi rullaksi.
3. Kuumenna öljytilkka paistin pannulla. Ruskista ulkofilee käännellen kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan. Kaada vuokaan valkoviini ja siirappi.
4. Kypsennä 150 asteisessa uunissa kaksi tuntia. Valele kypsyvää ulkofileerullaa muutamia kertoja paistoliemellä.
5. Leikkaa paistinaru ulkofileerullan ympäriltä pois ja nosta rulla leikkuulaudalle. Leikkaa rullasta noin sentin paksuisia viipaleita. Siivilöi paistoliemi tiheäreikäisen siivilän läpi kastikekannuun.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous