Reseptit

Täytetty sinappi-mantelipossu

Astetta hienostuneempi joulupossu täytetään sinapilla, mantelilla, karpaloilla ja rosmariinilla

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg porsaan ulkofileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä

Täyte:

  • 100 g pippurilla maustettua tuore­juustoa
  • 2 rkl dijonsinappia
  • 1/2 dl mantelirouhetta
  • 1/2 dl kuivattuja karpaloita
  • 3 rkl hienonnettua rosmariinia

Valkoviiniliemi:

  • 1 1/2 dl valkoviiniä
  • 3 rkl siirappia

Lisäksi:

  • paistonarua

Valmistusohje

1. Ota ulkofilee huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Leikkaa ulkofileeseen pidemmäl­tä sivulta viilto noin puoleen väliin asti niin, että ulkofilee jää toiselta reunalta vielä kiinni. Aukaise ul­kofilee kuin kirjan kannet. Mausta filee suolalla.

2. Levitä ulkofileelle tuorejuustoa ja dijonsinappia. Ripottele päälle tasaisesti mantelirouhetta, kar­paloita ja rosmariinia. Taita ulko­filee kiinni takaisin fileen muo­toon ja sido paistonarulla napa­ kaksi rullaksi.

3. Kuumenna öljytilkka paistin­ pannulla. Ruskista ulkofilee kään­nellen kauttaaltaan kauniin rus­keaksi. Nosta filee uunivuokaan. Kaada vuokaan valkoviini ja sii­rappi.

4. Kypsennä 150 ­asteisessa uunis­sa kaksi tuntia. Valele kypsyvää ulkofileerullaa muutamia kertoja paistoliemellä.

5. Leikkaa paistinaru ulkofileerullan ympäriltä pois ja nosta rulla leikkuulaudalle. Leikkaa rullasta noin sentin paksuisia viipaleita. Siivilöi paistoliemi tiheäreikäisen siivilän läpi kastikekannuun.

X