Pariloitu misokirjololohi
Kuvan misokirjolohi on tehty tuplakirjolohifileestä, jossa fileen puolikkaat ovat selkäpuolelta kiinni toisissaan. Yhtä hyvin voit käyttää kahta vastakkain asetettua kirjolohifileen palasta.
Ainekset
- 700 g nahallista kirjolohifileetä
- 3 rkl misotahnaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 2 tl hunajaa
- 1/4 tl pippuria
- 1/2 tl sormisuolaa
Pinnalle:
- tilliä
- korianteria
- chiliviipaleita
Valmistusohje
1. Leikkaa kirjolohifilee kahteen tai neljään palaan. Sekoita marinadi misotahnasta, öljystä, soijasta, riisiviinietikasta, hunajasta ja mausteista. Pane kalat vuokaan ja kaada päälle marinadi. Anna maustua noin 1 tunti.
2. Kuumenna öljyllä sipaistu parilalevy grillissä. Pane kaksi fileepalaa vastakkain niin, että lihapuolet tulevat sisälle. Grillaaminen tapahtuu siis nahka- eli selkäpuolelta. Pariloi noin 3 minuuttia puoleltaan tai kunnes kala on keskeltä juuri ja juuri kypsää.
3. Nosta kalafileet tarjolle. Ripottele pinnalle tilli- ja korianterisilppua ja chiliviipaleita. Tarjoa lisänä grillattuja avomaankurkkulohkoja ja limettiä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous