Juusto-mansikkasalaatti
Suolaisen juuston ja makeiden mansikoiden yhdistelmä on kaunis ja maukas. Myöhemmin kesällä voit vaihtaa mansikat vadelmiin.
Ainekset
Juusto-mansikkasalaatti:
- 1 pkt (340 g) paistettavaa ruokajuustoa (queso fresco) tai
- 300 g halloumia
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 dl mansikoita
- 1 kerä jääsalaattia
- 1/2 dl suolattomia maapähkinöitä tai pinjansiemeniä
- 1/2 ruukkua basilikaa
Pinnalle:
- 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 1 rkl balsamietikkakastiketta
- 1/2 tl sormisuolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Viipaloi mansikat, suikaloi salaatti. Paahda pähkinät tai pinjansiemenet kuivalla pannulla. Leikkaa juusto noin sentin viipaleiksi. Kuumenna öljy pannulla. Paista juusto kauniin ruskeaksi molemmin puolin.
2. Pane salaatti ja mansikat isolle salaattivadille tai jaa valmiiksi annoksiksi. Ripottele pinnalle pähkinät. Lisää lämmin juusto. Koristele basilikan lehdillä.
3. Valuta päälle öljyä ja balsamicokastiketta. Mausta sormisuolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous