Kesäkurpitsafrittata
Tuorejuustolla täytelöitetty kesäkurpitsamunakas valmistuu italialaisittain uunissa. Helppo ja hyvä arkiruoka valmistuu puolessa tunnissa.
Ainekset
Kesäkurpitsafrittata
- 6 kananmunaa
- 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. basilika)
- 1/4 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Vuoan voiteluun:
- 1 1/2 rkl voita tai öljyä
Täyte:
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 50 g ilmakuivattua kinkkua
- 1 rkl öljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl pinajnsiemeniä
- 2 rkl tuoretta hienonnettua basilikaa
Valmistusohje
1. Aloita ensin täytteestä. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa. Leikkaa ilmakuivatut kinkkusiivut puoliksi. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Lisää kesäkurpitsaviipaleet. Paista, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Mausta suolalla.
2. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki vispilällä. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
3. Voitele uunivuoka tai valurautainen paistinpannu voilla tai öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan. Lisää joukkoon kesäkurpitsaviipaleet ja ilmakuivatut kinkut. Ripottele päälle pinjansiemeniä.
4. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt. Lisää päälle basilikaa.
Vinkki: Frittatan päälle ladotut kesäkurpitsaviipaleet kannattaa paistaa aluksi pannulla ruskeiksi, jolloin niiden maku tiivistyy ja kesäkurpitsasta irtoaa nestettä. Näin uunimunakkaan rakenne kypsyy leikattavaksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous