Aprikoosihilloketta ja juustoja
Pää- ja jälkiruoan välissä tarjoillaan pieni lautasellinen juustoja maukkaan aprikoosihillokkeen kera. Portviini sopii juustojen rinnalle myös mainiosti.
Ainekset
Aprikoosihilloketta ja juustoja:
- 200 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
- 1 dl sokeria
- 1/2 dl vettä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- pieni ripaus suolaa
Tarjoiluun:
- juustoja (esim. brietä ja lampaanmaitojuustoa)
Valmistusohje
1. Suikaloi aprikoosit ja laita ne kattilaan.
2. Lisää sokeri, vesi, sitruuna- mehu, valkoviinietikka ja suola. Sekoita ja kiehauta. Hauduta 10–15 minuuttia niin, että aprikoosit pehmenevät ja nosta kattila sitten liedeltä.
3. Leikkaa huoneen lämpöiset juustot annospaloiksi lautasille ja viimeistele aprikoosihillokkeella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous