Mantelibostonpulla
Parhaat pullat syntyvät pehmeästä pullataikinasta ja makeasta täytteestä. Bostonpullassa on hurmaava mantelitäyte.
Ainekset
Taikina:
- 1/2 annos pullataikinaa
Täyte:
- 100 g pehmeää voita
- 100 g mantelijauhetta
- 1 dl fariinisokeria
- 2 rkl kanelia
- 2 tl vaniljasokeria
- (50 g manteli-tai pähkinärouhetta)
Voiteluun:
- 1 kananmuna
Valmistusohje
1. Valmista ensin pullataikina.
2. Valmista täyte taikinan kohotessa. Sekoita ainekset manteli- tai pähkinärouhetta lukuun ottamatta tasaiseksi massaksi. Peitä pyöreän (n. 25 cm) tai suorakaiteen muotoisen (n. 20 x 30 cm) vuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat.
3. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 35 x 45 cm). Levitä täyte levylle, ripottele päälle manteli- tai pähkinärouhe. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen rullaksi. Leikkaa rulla 14 palaksi. Jos käytät pyöreää vuokaa, asettele palat niin, että keskellä on 4 palaa ja loput niiden ympärillä. Jos käytät suorakaiteen muotoista vuokaa, laita pullat kahteen riviin.
4. Anna pullan kohota lämpimässä paikassa peitettynä 20–30 minuuttia. Voitele kohonnut pulla munalla. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia.
Kommentit
Bostonpullan voi paistaa myös isossa irtopohjavuoassa, jonka keskellä on leivinpaperilla päällystetty tyhjä säilykepurkki. Paistuu helpommin ja rengasmaosts oon mukava leikata
Kommentit
Bostonpullan voi paistaa myös isossa irtopohjavuoassa, jonka keskellä on leivinpaperilla päällystetty tyhjä säilykepurkki. Paistuu helpommin ja rengasmaosts oon mukava leikata
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous