Toscapiirakka päärynätäytteellä
Toscapiirakka on ikisuosikki, joka tässä ohjeessa saa herkullisen twistin mehevästä päärynätäytteestä. Ripaus kanelia tekee makuelämyksestä täydellisen.
Ainekset
Pohja:
- 1 kpl valmis pakastemurotaikina
Täyte:
- 2 isoa tai 4 pientä kypsää
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl kanelia
Toscakuorrutus:
- 100 g mantelilastuja
- 75 g voita
- 3/4 dl sokeria
- 3/4 dl kermaa tai täysmaitoa
- 1 rkl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Viipaloi päärynät ja asettele ne piirakkapohjan päälle. Sekoita kaneli ja sokeri ja ripottele seos päärynöille.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
4. Mittaa sillä välin kattilaan kaikki kuorrutuksen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutin verran. Kaada seos piirakan päälle, nosta uuninlämpö 225-asteeseen ja jatka paistamista noin 5 minuuttia tai kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin. Varo, ettei toscakuorrutus pala.
5. Jäähdytä piirakka ja tarjoa hyvän kahvin kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous