Mansikkafrosé
Mansikkafrosé on iki-ihana kesäjuoma. Frosé on lyhenne sanoista frozen rosé. Hileinen mansikka-roseeviinijuoma on sopivan mieto seurustelujuoma, joka sopii myös jälkiruoaksi.
Ainekset
Mansikkafrosé
- 1 plo (0,75 l) kuivaa roseeviiniä
- 1 l mansikoita
- 1/2 dl vaaleaa siirappia tai vaahterasiirappia
- 2 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Mansikkafrosé tehdään näin:
1. Kaada viini kolmeen pakastamisen kestävään rasiaan, pakasta. Laita myös lasit viilentymään pakastimeen.
2. Viipaloi mansikat, kaada joukkoon siirappi ja anna mansikoiden maustua jonkin aikaa.
3. Laita mansikat, sitruunamehu ja jäätynyt viini blenderiin ja jauha juoma sileäksi. Jaa frosé kylmiin laseihin ja tarjoile heti.
Katso myös: Mansikkasorbettia ja kuohuvaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikka-seljankukkamartini
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous