Silakkapihvit uuninpellillä
Silakkapihvit uuninpellillä on näyttävä naposteluateria. Pellilliseen voi koota ”makuraitoja” valittavaksi. Tässä on mukana lempeä yrttiraita, makea tomaattinen raita, kirpakka chiliraita ja hapokas sitruunainen pestoraita.
Ainekset
Silakkapihvit uuninpellillä:
- 800 g silakkaa
- 200 g tuorejuustoa, esim. yrttimausteinen
- 2 dl nokkosta, ruohosipulia, karhunlaukkaa tai tilliä, lehtipersiljaa ja basilikaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl maustepippuria
- 1 tl fariinisokeria
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 50 g voisulaa tai kasviöljyä pellille
Valmistusohje
Silakkapihvit uunissa tehdään näin:
1. Levitä fileiksi avatut ja peratut silakat huuhdottuina uunipellille, puolet pihvin alaosaksi, ja mausta ne tuorejuustonokarein (makuina sopii esimerkiksi aurinkokuivattu tomaatti, paahdettu paprika tai yrttimausteinen tai kantarelleilla tai pestolla maustettu) ja yrttisilpuin. Ripota mukaan suolaa ja pippuria. Mausta niillä myös yläpuolelle levitettävät fileet. Pirskota joukkoon fariinisokeri, öljyä tai voita nokareina ja omenaviinietikkaa.
2. Kypsennä silakkapihvit 200-asteisessa uunissa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin 15 minuuttia uunin tehosta riippuen.
VINKKI: Kasvikauden edetessä voit muunnella pihvien makuja saatavuuden mukaan. Silakan makuun sopivat myös silputtu chili tai paprika ja yrteistä salvia, rosmariini ja sitrusyrtit sekä valkosipuli.
Katso myös: Sipulitäytteiset silakkapihvit ja sipuliperunamuusi
Katso myös Kotiliesi.fi: Kreikkalaiset silakkapihvit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous