Jättikatkaravunpyrstöt ja harissadippi
Jättikatkaravunpyrstöt ovat ihanaa naposteluruokaa. Tarjoa harissalla maustetut ravunpyrstöt ja dippi uuden vuoden juhlissa kuplivan kera.
Ainekset
Jättikatkaravunpyrstöt:
- 12 kpl jättikatkaravunpyrstöjä
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- 1-2 tl harissaa
- 1/4 tl suolaa
Harissadippi:
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 tl harissaa
- 2 valkosipulinkynttä hienonnetuna
- 1 dl lehtipersiljaa hienonnattuna
- 1 dl minttia hienonnettuna
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 tl hunajaa
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi
- tillinoksia
- cocktailtikkuja
Valmistusohje
Jättikatkaravunpyrstöt ja harissadippi tehdään helposti näin:
1. Valuta ravut lävikössä ja kuivaa ne hyvin talouspaperilla. Laita ravut kulhoon.
2. Kääntele rapujen joukkoon öljy, sitruunamehu, harissa ja suola. Anna maustua.
3. Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi ja lisää pannulle tilkka seesamiöljyä. Paahda ravut nopeasti molemmin puolin.
4. Sekoita dippikastikkeen ainekset kulhossa keskenään. Lusikoi dippikastike pieniin laseihin.
5. Pujota jättikatkaravut cocktailtikkuihin, koristele tillinoksilla ja tarjoa dippikastikkeen kanssa.
Katso myös: Tikkamausteseoksessa marinoidut jättikatkaravut
Katso myös Kotiliesi.fi: Jättikatkaravunpyrstöjä endiivinlehdellä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous