Paahdettu juures-vuohenjuustosalaatti
Paahdettu juures-vuohenjuustosalaatti saa potkua garam masalasta. Paistettu vuohenjuusto sopii juuresten makumaailmaan täydellisesti.
Ainekset
Paahdettu juures-vuohenjuustosalaatti
- 3-4 keskikokoista porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- pala juuriselleriä
- 1 iso purjosipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl garam masalaa
- 1 pss (80 g) pinaattia
Lisäksi
- 400 g vuohenjuustoa
- 1/2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Paahdettu juures-vuohenjuustosalaatti tehdään helposti näin:
1. Pese juurekset ja kuivaa ne hyvin. Kuori vain tarvittaessa. Leikkaa ne reiluiksi paloiksi.
2. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Paloittele reiluiksi paloiksi.
3. Levitä juures- ja purjopalat uunivuokaan ja kääntele joukkoon öljy, hunaja, suola ja garam masala. Paahda 220-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat sopivan pehmeitä. Jäähdytä hieman.
4. Kääntele juuresten joukkoon pinaatti.
5. Leikkaa vuohenjuusto n. 1,5–2 cm paksuiksi kiekoiksi.
6. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista juustoviipaleet molemmin puolin.
7. Nosta juustot salaatin pinnalle ja tarjoa.
Katso myös: Paahdettu härkis-juuressalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Lisää juuresten käyttöä ja kokkaa maukkaat uunijuurekset, salaatti, keitto, muusi, pizza – katso 10 helppoa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous