Kurpitsalatte
Kurpitsasoseen makeuttama ja paksuntama kurpitsalatte saa makua piparkakkumausteesta. Soseen voi keittää ja soseuttaa itse myski- tai hokkaidokurpitsasta, mutta sitä löytyy myös valmiina säilykkeenä useimpien kauppojen ”Amerikka-hyllystä”.
Ainekset
Kurpitsalatte
- 5 dl matoa
- 2 dl kurpitsasosetta
- 6 rkl vaahterasiirappia tai fariinisokeria
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 2 dl espressojuomaa
Pinnalle
- kermavaahtoa
- 1/4 tl kanelia
Valmistusohje
Kurpitsalatte tehdään helposti näin:
1. Mittaa maito ja kurpitsasose kattilaan. Mausta vaahterasiirapilla tai fariini- sokerilla sekä piparkakkumausteella. Kiehauta ja keitä viitisen minuuttia.
2. Kaada seos tehosekoittimen kulhoon. Lisää espresso. Soseuta sileäksi juomaksi (pidä tehosekoittimen kannesta tiukasti kiinni, sillä kuumasta nesteestä tuleva paine nostaa kantta).
3. Kaada kurpitsalatte laseihin. Annostele päälle kermavaahtoa ja ripottele pinnalle vielä kanelia.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kaipaatko vaihtoehtoa glögille? Tässä kolme höyryävää ja juhlavaa juomaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous