Sienipatee
Sienipatee sopii joulun alkupalapöytään. Sienipateen voi tehdä joko itse kerätyistä metsäsienistä tai herkkusienistä.
Ainekset
Sienipatee
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1/2 dl kuivattuja sieniä
- 250 g herkkusieniä tai pakastettuja metsäsieniä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl voita tai öljyä
- 1 rkl timjaminlehtiä tai 1 tl kuivattua timjamia
- 2 rkl portviiniä, sherryä tai konjakkia
- suolaa
- mustapippuria
- 1/2 dl ranskankermaa
- 100 g tuorejuustoa
Pikkelöity punasipuli
- 2 punasipulia
- 1 1/2 dl omenaviinietikkaa
- 3 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tähtianis
Valmistusohje
Sienipatee tehdään helposti näin:
1. Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla. Liota kuivattuja sieniä haaleassa vedessä pari tuntia. Puserra sienistä vesi pois.
2. Puhdista ja paloittele tuoresienet tai sulata pakastesienet. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sienisilppua, kuivattuja sieniä, timjamia ja sipuleita pannulla voissa, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää alkoholi ja kiehauta seos kunnolla. Mausta suolalla ja pippurilla, anna jäähtyä.
3. Laita sieniseos ja pähkinät tehosekoittimeen ja pyöräytä karkeaksi rouheeksi. Sekoita joukkoon ranskankerma ja tuorejuusto. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Painele seos vuokaan ja anna jähmettyä kylmässä. Tarjoa sienipatee pikkelöidyn punasipulin kera.
4. Kuori ja lohko punasipulit. Mittaa etikka ja sokeri kattilaan, lisää mausteet ja kiehauta. Kaada liemi sipulilohkojen päälle. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.
Katso myös Kotiliesi.fi: Jouluateria perinteiseen tapaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous