Grillattu kasviscouscous ja labneh
Grillattu kasviscouscous tarjoillaan pehmeän labneh-juuston kera. Labneh toimii loistavasti muidenkin grilliruokien kastikkeena.
Ainekset
Grillattu kasviscouscous
- 2 paprikaa
- 200 g broccolinia
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 punasipuli
- 2+2 rkl oliiviöljyä
- 2 tl ras el hanout- mausteseosta
- 2 tl couscous-ryynejä
- 1 dl kylmää vettä
- 1/2 ruukkua tuoretta minttua hienonnettuna
- 1/2 sitruunan mehu
- suolaa
- mustapippuria
Labneh
- 2 dl turkkilaista jugurttia
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi raastettuna
- 1/2 ruukkua tuoretta minttua hienonnettuna
- 2 tl hunajaa
- 1/4 tl suolaa
Lisäksi
- paahdettuja manteleita rouhittuina
Valmistusohje
Grillattu kasviscouscous ja labneh tehdään helposti näin:
1. Sekoita ensin labnehin ainekset kulhossa keskenään. Anna makujen tasaantua jääkaapissa.
2. Paloittele paprikat ja huuhtele sekä kuivaa broccolinit, paloittele myös niitä pienemmiksi halutessasi. Paloittele kesäkurpitsa ja lohko punasipuli.
3. Kääntele kasvisten joukkoon 2 rkl oliiviöljyä ja ras el hanout mausteseos.
4. Mittaa couscousryynit kulhoon ja lisää kylmävesi, 2 rkl oliiviöljyä sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Anna turvota 15–20 minuuttia ja sekoita sitten couscous irtonaiseksi haarukalla.
5. Grillaa kasviksia tasoparilalla tai valurautapaistinpannussa grilliritilällä niin, että ne saavat väriä, mutta niissä säilyy vielä purutuntuma.
6. Kääntele grillatut kasvikset couscousin joukkoon ja lisää myös hienonnetut yrtit ja sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.
7. Lusikoi labneh laakealle vadille ja kaada päälle grillattu kasviscouscous. Ripottele pinnalle paahdettu mantelirouhe.
Katso myös: Kesän kuumin grillimenu maistuu myös vegaaneille
Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä vegaani laittaa grilliin? Nappaa kesän paras vegaaninen grillimenu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous