Reseptit

Passionjuustokakku

Passionjuustokakku hurmaa täyteläisellä maullaan. Nauti ihanan kuohkea kakku raikkaan vadelmakastikkeen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Passionjuustokakun pohja

  • 3 rkl sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 kpl limetin raastettu kuori
  • 1 kpl kananmuna
  • 150 g margariinia

Täyte

  • 8 kpl passionhedelmää
  • 3 munanvalkuaista
  • 2 prk (250 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl limetin mehua
  • 2 rkl perunajauhoja

Pinnalle

  • 2-3 kpl passionhedelmää
  • ananaskirsikoita

Vadelmakastike

  • 1 l tuoreita tai pakastevadelmia
  • 1 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

Passionjuustokakku leivotaan helposti näin:

1. Sekoita sokeri, vehnäjauhot ja limetin kuoriraaste. Lisää muna ja pehmeä rasva ja sekoita taikinaksi.

2. Kaaviloi taikina ja painele se voidellun, 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

3. Halkaise passionhedelmät ja painele hedelmäliha siivilän läpi soseeksi. Vaahdota valkuaiset. Sekoita täytteen muut aineet hyvin keskenään ja lisää lopuksi vaahdotetut munanvalkuaiset varovasti käännellen. Kaada täyteseos vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna juustokakun vetäytyä ennen tarjoilua.

4. Tee sillä aikaa vadelmakastike. Laita vadelmat ja sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen ja anna hautua pari minuuttia. Kaada vadelmat kulhon päällä olevaan siivilään. Painele marjoja kauhalla niin, että siemenet jäävät siivilään ja saat tasaisen kastikkeen.

5. Koristele kakkku passionhedelmillä ja ananaskirsikoilla. Tarjoile passionjuustokakku mansikka- tai vadelmakastikkeen kanssa.

Saatat pitää myös vegaanisesta juustokakusta, eton mess -juustokakusta tai jäädytetystä kinuski-juustokakusta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Moussekakku hurmaa herkkusuut – leivo oma suosikkikakkusi juhlapöytään

X