
Eton mess -juustokakku
Ainekset
Eton mess -juustokakku, pohja:
- 150 g keksejä (esim. Biscoff)
- 75 g voita
- 2 rkl sokeria
Täyte
- 6 dl mansikoita
- 1/2 dl sitruunamehua
- 1 rkl sokeria
- 100 g marenkeja
- 200 g tuorejuustoa
- 2 1/2 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
- 1 rkl sokeria
- mintunlehtiä
Valmistusohje
Eton mess -juustokakku leivotaan helposti näin:
1. Säädä uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurusiin sokerin kanssa. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja 2 cm:n korkeudelle reunoille. Paista 10–12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä, irrota se vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
2. Puolita tai viipaloi mansikat. Lisää päälle sokeri ja sitruunamehu, sekoita ja anna mansikoiden maustua sillä välin, kun valmistelet täytteen. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Vaahdota kerma sokerin kanssa. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuusto.
3. Levitä puolet juustotäytteestä pohjan päälle. Lisää mansikoita ja karkeasti murennettuja marenkeja. Lisää uusi kerros täytettä, mansikoita ja marenkia. Koristele eton mess -juustokakku mintunlehdillä.
Katso myös: Mansikkakakku ja muut uskomattoman ihanat mansikkajälkiruoat – 6 resepti-ideaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous