Reseptit

Eton mess -juustokakku

Eton mess -juustokakku täyttää toiveesi, kun kaipaat kahvipöytään helppotekoista ja mansikkaista kakkua. Tarjoa kakku mahdollisimman pian kokoamisen jälkeen, jotta marengit ja pohja säilyttävät rapeutensa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Eton mess -juustokakku, pohja:

  • 150 g keksejä (esim. Biscoff)
  • 75 g voita
  • 2 rkl sokeria

Täyte

  • 6 dl mansikoita
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria
  • 100 g marenkeja
  • 200 g tuorejuustoa
  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
  • 1 rkl sokeria
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

Eton mess -juustokakku leivotaan helposti näin:

1. Säädä uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurusiin sokerin kanssa. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (20 cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja 2 cm:n korkeudelle reunoille. Paista 10–12 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä, irrota se vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

2. Puolita tai viipaloi mansikat. Lisää päälle sokeri ja sitruunamehu, sekoita ja anna mansikoiden maustua sillä välin, kun valmistelet täytteen. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Vaahdota kerma sokerin kanssa. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuusto.

3. Levitä puolet juustotäytteestä pohjan päälle. Lisää mansikoita ja karkeasti murennettuja marenkeja. Lisää uusi kerros täytettä, mansikoita ja marenkia. Koristele eton mess -juustokakku mintunlehdillä.

Katso myös: Makea mansikka muuntuu moneksi – poimi herkkureseptit!

Katso myös Kotiliesi.fi: Mansikkakakku saa kesän kielelle – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit

X