Reseptit

Mustikkamannapuuro

Mustikkamannapuuro tehdään kuitupitoisesta kauramannasta. Raikas ja terveellinen puuro maistuu sekä kuumana että kyl­mänä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikkamannapuuro

  • 5 dl kaurajuomaa
  • 1 dl kauramannasuurinoita
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 pss (200 g) pakastemustikoita tai -puolukoita
  • (sokeria)

Lisäksi

  • kaurajogurttia tai -maitoa

Valmistusohje

Mustikkamannapuuro tehdään helposti näin:

1. Kuumenna maito kiehuvaksi. Ripottele sekaan mannaryynit samalla hvyin vatkaten. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta suolalla.

2. Lisää marjat joko kokonaisina tai sauvasekoittimella soseu- tettuna puuron joukkoon. Kuumenna puuro nopeasti ja mausta halutessasi sokerilla.

3. Nauti mustikkamannapuuro joko kuumana maidon kanssa tai kylmänä jogurtin kanssa.

Katso myös: Mannapuuro ja tuoremansikkahillo

Katso myös Kotiliesi.fi: Mannapuuro

X