mannapuuro ja tuoremansikkahillo
Reseptit

Mannapuuro ja tuoremansikkahillo

Mannapuuro on lapsuuden lemppari. Pellavansiemenillä höystetty mannapuuro on saanut seurakseen tuoremansikkahil­loa. Jos nautit puuron aamulla, tee hillo jo illalla tekeytymään jää­kaappiin.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mannapuuro

  • 1 l maitoa tai kasvijuomaa
  • 1 1/2 dl tummia mannasuurimoita
  • 1/2 tl suolaa
  • (3 rkl pellavansiemeniä)

Tuoremansikkahillo

  • 5 dl mansikoita
  • 2 rkl chiansiemeniä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa

Valmistusohje

Mannapuuro ja tuoremansikkahillo tehdään helposti näin:

1. Perkaa ja survo mansikat. Lisää survokseen chiansiemenet, sitruunamehu ja vaahterasiirappi tai hunaja. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa noin 1 tunti.

2. Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi. Ripottele mannasuurimot (ja pellavansiemenet) maitoon. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10 minuuttia. Mausta kypsä mannapuuro suolalla.

3. Tarjoa mannapuuro tuoremansikkahillon kera.

Katso myös: Kaurapuuron tähteet hyötykäyttöön – ota talteen 5 ihanaa ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaurasta syntyy maittava puuro monella tapaa – tässä viisi herkullista ohjetta

X