Kauneus

Messy bun on arjen helppo pikakampaus, joka syntyy syntyy kolmella yksinkertaisella kikalla – video-ohje

Messy bun on luottokampaus, joka kauniisti ja napakasti laitettuna toimii tilanteessa kuin tilanteessa: niin urheillessa, töissä kuin vapaa-ajan menoissakin.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock | Video, Hilppa Wuokko

Messy bun on huoleton nuttura.

Messy bun on luottokampaus, joka kauniisti ja napakasti laitettuna toimii tilanteessa kuin tilanteessa: niin urheillessa, töissä kuin vapaa-ajan menoissakin.

Messy bun eli sotkunuttura tarkoittaa nimensä mukaisesti ei-sliipattua, huolettomasti solmittua nutturaa. Sotkunuttura oli 2010-luvun paljon käytetty juhlakampaus, josta sittemmin on kuoriutunut monelle arjen luottokampaus.

Tätä nykyä tyyliä näkyykin enemmän katu- kuin juhlamuodissa. Rennon minimalistiseen arkilookiin sotkunuttura sopii mitä parhaiten.

BOB Hair Helsinki -kampaamon hiusstailisti Sanni Syd kertoo, miten syntyy täydellinen, arjen menoja ja meininkiä kestävä messy bun.

– Erityisesti pitkä- ja paksuhiuksiset asiakkaani, joille auki olevat hiukset eivät ole käytännöllisin ratkaisu arjessa, ovat kokeneet messy bunin toimivaksi arkilookiksi, Syd kertoo.

Näillä kolmella kikalla syntyy täydellinen messy bun – katso myös video jutun lopussa:

1. Laita tukkaan rakennetta tuovaa hiustuotetta

Älä ota heti alkuun vielä pompulaa käteen. Aivan ensimmäiseksi hiuksiin kannattaa laittaa hieman tekstuuria tuovaa muotoilutuotetta, esimerkiksi hiuskiinnettä.

Tätä vaihetta ei kannata jättää välistä, sillä se näkyy lopputuloksessa.

– Näin hiuksiin saa hieman kitkaa ja tekstuuria, joiden ansiosta hius on helpompi kiinnittää.

2. Solmi hiukset poninhännälle ennen messy bunin tekoa

Ennen varsinaista sotkunutturan tekemistä hiukset kannattaa vielä Sydin mukaan solmia poninhännälle siihen kohtaan päätä, johon haluaa nutturan tehdä.

– Messy bun aivan pään päällä on leikkisämpi, takaraivolla tai niskassa klassisempi.

Hiusten solmimiseen kannattaa käyttää napakkaa elastaaniponnaria, ei esimerkiksi suuressa suosiossa olevaa, rentoa puhelinlankaponnaria.

– Ponnarilla on tässä asiassa paljon väliä, Syd toteaa.

Jos hiukset solmii ei-napakalla, rennolla ponnarilla, messy bun saattaa lässähtää tai pahimmassa tapauksessa ikään kuin kaatua kokonaan toiselle puolelle päätä.

Kun poninhäntä on napakasti valmiina paikallaan ennen varsinaisen messy bunin tekemistä, voi sotkunutturaa hahmotella ja hiuksia asetella rauhassa ponnarin ympärille. Tällöin on helpompi leikitellä sotkunutturan rentoudella, tekstuurilla ja muodolla.

– Jos hiukset ovat kovin pitkät, voi hiusten loppupään vaikkapa letittää ja kietoa sotkunutturan juuren ympärille. Näin nutturaan saadaan hallittavuutta, Syd vinkkaa.

3. Kiinnitä sotkunuttura toivotun lookin mukaan

Kampauksen voi asettelun jälkeen kiinnittää joko toisella pompulalla tai pinneillä.

– Jos messy bunin kiinnittää pinneillä, hiuksia voi haroa hieman enemmän auki, Syd sanoo.

Jos haluat harotusta lookista ekstrakestävän, voit toki käyttää myös ponnarin ja pinnien yhdistelmää.

Jos et ole harotun messy bunin ystävä, kannattaa sinun valita sotkunutturasi kiinnitysvälineeksi toinen pompula – tai esimerkiksi lookiisi sopiva donitsi.

Lue myös: Yksi hiuspanta, kuusi eri tyyliä! Helpot kampaukset vain hiuspannan avulla – valitse oma suosikkisi

X