Julkkikset

Nina Tapion tytär Elsa Forsberg opiskeli kätilöksi: ”Minulla on reilut 40 vauvaa”

Tänä syksynä Nina Tapio säteilee teatterilavalla musikaalitähtenä. Tytär Elsa Forsberg taas ei kaipaa parrasvaloihin. Hän viihtyy päivätyössä hoitoalalla.

Teksti:
Piia Sainio
Kuvat:
Liisa Valonen ja haastateltavien kotialbumi

Elsa Forsberg ja äiti Nina Tapio ovat aina olleet läheisiä.

Tänä syksynä Nina Tapio säteilee teatterilavalla musikaalitähtenä. Tytär Elsa Forsberg taas ei kaipaa parrasvaloihin. Hän viihtyy päivätyössä hoitoalalla.

Kuvausstudion korkeista ikkunoista tulvii valoa, joka saa vaaterekillä odottavat neuleet hehkumaan syksyn muotiväreissä. Kuvauspaikan vieressä istuu meikattavana Elsa Forsberg, 23. Hän on pian valmis kameran eteen. Meikkaaja varmistelee, tuntuuko peilikuva omalta. Näytäthän omalta itseltäsi?

Elsa vakuuttelee, että kyllä näin on. Mutta samalla Elsa näyttää hyvin paljon myös vieressä istuvalta äidiltään, näyttelijä ja laulaja Nina Tapiolta, 51. Samanlaiset kasvojenpiirteet, tuo kulmakarvan korkea kaari, katseessa pilkehtivä valo, helposti hymyyn karkaava suu. Äidissä ja tyttäressä on hämmentävän paljon samaa näköä. Kuulemma jopa niin paljon, että kasvojentunnistusjärjestelmä menee sekaisin.

– Tässä yhtenä päivänä pääsin äidin puhelimelle. Äidin Face ID toimi minulle, Elsa jutustelee.

– Toivon, että se oli jokin virhe! hän lisää nauraen ja katsoo äitiään.

– Niin, Elsalle se ei välttämättä ole mairittelevaa, Nina kommentoi.

– Puhelin ehkä vain ihmetteli, että mites se Nina on noin freesinä.

Nina Tapio ja Elsa Forsberg
Roolissaan Rakas Evan Hansen -musikaalissa Nina työstää äitiyden kaksijakoisuutta: lasta on toisaalta työnnettävä maailmalle, toisaalta on seistävä hänen tukenaan. – Elsaa ei ole koskaan tarvinnut työntää minnekään, hän on itse halunnut mennä. Irti päästäminen ei ole tuntunut vaikealta. Meillä on niin läheiset välit, että etäisyydestä huolimatta yhteys säilyy.

Taiteilijaperheen tytär

Nina ja Elsa ovat tulleet Annan kansiku­vauksiin kumpikin suoraan töistä. Tällä hetkellä yhteisen ajan järjestäminen arkisin vaatii sumplimista. Nina tekee kaksiosaista työpäivää Helsingin kaupunginteatterilla. Päivän harjoitukset päättyvät aina kolmelta ja jatkuvat puoli seitsemästä myöhään iltaan. Tänään on poikkeuspäivä, eikä Ninalla ole iltaharjoituksia. Elsan työpäivä taas on alkanut 7.30 ja päättynyt kolmen maissa. Hän valmistui joulun alla kätilöksi ja työskentelee äitiyspoliklinikalla.

Elsa on valinnut toisenlaisen alan kuin perheen muut naiset. Kun äiti oli Elsan ikäinen, hänet tunnettiin Taikapeili-yh­tyeen toisena laulajana. Ninalla ja hänen sydänystävällään, nyt jo edesmenneellä Hanna-Riikka Siitosella oli 1990-luvun puolivälissä jättimäinen hitti. Jos sulla on toinen raikasi lama-Suomen menopaikoissa niin, että sen ajan nuoret osaisivat rallatella kertosäkeen vieläkin vaikka unissaan.

Nina on tehnyt monipuolista uraa musiikin ja teatterin parissa. Kaupunginteatterin lavalla hänet on nähty viimeksi 18 vuotta sitten Miss Saigon -musikaalissa. Tänä syksynä hänellä on yksi päärooleista uudessa Rakas Evan Hansen -musikaalissa.

– Paluu kaupunginteatterin lavalle tuntuu nostalgiselta, Nina kertoo.

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X