Julkkikset

Viva: Kun Hanna-Riikka Siitonen kuoli, Vieno-tytär tukeutui Eva-Riitta Siitoseen: ”Oli asioita, joista en olisi selvinnyt ilman mummoa”

Edesmenneen Hanna-Riikka Siitosen tytär Vieno Virtanen, 16, ja äiti Eva-Riitta Siitonen, 82, puhuvat lämpimistä väleistään uusimmassa Viva-lehdessä.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Tommi Tuomi

Edesmenneen Hanna-Riikka Siitosen tytär Vieno Virtanen, 16, ja äiti Eva-Riitta Siitonen, 82, puhuvat lämpimistä väleistään uusimmassa Viva-lehdessä.

Eva-Riitta Siitosen tytär ja Vieno Virtasen äiti Hanna-Riikka Siitonen kuoli kilpirauhassyöpään heinäkuussa 2018. Kolme vuotta myöhemmin Eva-Riitta menetti puolisonsa ja Vieno Isoksi kutsumansa isoisän.

”Mummo on kertonut tarinoita menneisyydestä, mutta pitää minut ajan tasalla myös nykyisyydestä. Saan suurimman osan tiedoistani nuorten tapaan puhelimen kautta, esimerkiksi Tiktok-sovelluksesta, ja mummolta. Hän hoitaa sen hienosti: lukee tai livauttelee informaatiota muun juttelun lomassa”, Vieno kertoo tuoreen Viva-lehden haastattelussa.

Hän lisää vielä, että on tästä kiitollinen mummolleen.

Lehdessä kerrotaan, että Hanna-Riikan kuoleman jälkeen Eva-Riitalla oli todella tärkeä rooli Vienon elämässä.

”Äidin kuoleman jälkeen oli asioita, joista en olisi selvinnyt ilman mummoa. Hän on sanonut, ettei voi olla äiti, mutta voi olla enemmän isoäiti.”

Vieno kertoo lehdessä, että hänellä on todella hyvät välit isänsä Janne Virtasen kanssa.

”Mutta joskus tarvitaan naisen kosketusta. Kerron mummolle lähes kaiken, mitä elämässäni tapahtuu. Tykkään juoruilla hänen kanssaan ja kertoa tyttödraamojani”, Vieno toteaa haastattelussa.

Lue Eva-Riitan ja Vienon koko haastattelu verkosta tai uusimmasta Viva-lehdestä, numerosta 5/2023!

X