Janne Virtanen
Janne Virtasen kesään kuuluu kesäteatteria ja mökkeilyä.
Julkkikset

Janne Virtanen seurustelee mutta elää arkea kaksin tyttären kanssa: ”Naisystäväni ymmärtää epäsäännöllisen työni”

Neljä vuotta sitten leskeksi jäänyt Janne Virtanen kertoo arvostavansa luonnollista suruaikaa.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Näyttelijä-ohjaaja Janne Virtanen, 54, saapui Hämeenlinnan Uuden Kesäteatterin Mitä kuuluu Marja-Leena -esityksen infoon yhdessä naisystävänsä kanssa. Vuonna 2018 kesällä pitkäaikaisen puolisonsa Hanna-Riikka Siitosen syövälle menettänyt Janne kertoi joulukuussa 2020 Annalle, että seurustelee, mutta etenee suhteessa varovasti.

Nyt Janne toteaa, että ei osaa määritellä, milloin leskenä olisi oikea aika ryhtyä uuteen parisuhteeseen.

– Arvostan luonnollista suruaikaa. En koe, että olisi reilua lähteä uuteen suhteeseen ennen kuin on valmis siihen. Se on paljon myös toisesta ihmisestä kiinni. Voi olla valmis suhteeseen, mutta pitää olla myös valmis siihen, ettei se toimi.

Janne asuu 16-vuotiaan tyttärensä Vienon kanssa. Jannea hieman nuoremmalla naisystävällä on kaksi poikaa eikä hän ole julkisuuden henkilö.

– Hän ymmärtää kuitenkin epäsäännöllisen työni. Aloitin Laajasalon opistossa elokuvalinjan vastaavana opettajana, joten minulla on ollut päivätyön takia normaalia säännöllisemmät aikataulut ja yhteistä aikaa. Mutta teen yhä muitakin töitä.

Kesäksi Janne menee näyttelemään Viikinsaaren kesäteatteriin Tampereelle.

– Otin keikan, sillä siinä jää kuitenkin vapaata lauantai-illasta keskiviikkoon. Joskus nuorempana tuli vedettyä seitsemänkymmenen näytöksenkin kesiä. Nyt odotan, että pääsen myös välillä lomailemaan mökille.

X