Julkkikset

Seura: Matti Ristinen unelmoi hyvin tietynlaisesta uudesta ihmisestä rinnalleen – vastaus olikin hänen vaimonsa

Seuran haastattelussa näyttelijäpari Sari Haapamäki ja Matti Ristinen kertovat yhteisen ammatin vaikutuksesta elämään.

Teksti:
Milla Puustinen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Matti Ristinen ja hänen puolisonsa Sari Haapamäki antoivat yhteishaastattelun Seuralle.

Seuran haastattelussa näyttelijäpari Sari Haapamäki ja Matti Ristinen kertovat yhteisen ammatin vaikutuksesta elämään.

Uusimman Seura-lehden haastattelussa näyttelijäpariskunta Sari Haapamäki, 52, ja Matti Ristinen, 50, kertovat, että eivät ole työskennelleet vuosien varrella juurikaan yhdessä mutta tänä vuonna siihen tulee muutos. Pariskunta lähtee yhdessä harmonikkataitelija Johanna Juholan kanssa viemään runoutta, säveltä ja tanssia seurataloihin ympäri Suomea.

Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia -kiertue on ollut Matin pitkäaikainen toteutunut haave, jonka ei pitänyt alun perin olla yhteisprojekti.

Pariskunnan kävellessä keväisenä iltana Musiikkitalolta kotiin Matti pohti taas kerran ääneen pitkään vaivannutta pulmaansa. Mistä ihmeestä löytyisi viidenkympin ikäluokkaa oleva tanssija, jonka kalenteriin sopisi kiertue ja jolla olisi kykyjä myös laulaa ja lausua?

”Sanottuani tämän pysähdyin, katsoin Saria ja tajusin, että vastaus oli ollut kaiken aikaa edessäni. Rohkaistuin kysymään, miltä tuntuisi lähteä yhteiseen projektiin”, Matti kertoo haastattelussa.

Sari empi hetken ja pohti, synnyttäisikö vieraskoreuden puute tavallista enemmän riitaa ja suukopua pariskunnan välille. Lopulta Sari kuitenkin suostui.

Matti ymmärsi miksi Sari empi yhteiseen projektiin lähtemistä, sillä yhteisen ammatin puolison kanssa voi nähdä sekä kirouksena että siunauksena.

”Olen tulkinnut runoja teini-iästä lähtien, ja ajattelen olevani siinä hyvä, jopa nerokas. Sitten tulevat harjoitukset, joissa Sari esittää oman ideansa, kuinka tulkintaa voisi vielä parantaa. Se, että hän on useimmiten oikeassa, ottaa lujaa taiteilijan minuuteeni!”, Matti sanoo Seurassa.

Matti kuitenkin toteaa, että on siunaus huomata toisen heittämän haasteen vievän esitystä eteenpäin ja karsivan turhia rönsyjä. Kaiken sanomisen pohjalla on, että toiselle haluaa hyvää.

”Haluan, että Matti pääsee loistamaan työssään, enkä koskaan tahdo kiusata tai latistaa häntä. Olen Matin puolella. Matissa ihailen sitä, että hän aina ajattelee ja puhuu ihmisistä hyvää. Näin haluan itsekin toimia”, Sari sanoo haastattelussa.

Molemmat kokevat täydentävänsä toisiansa hyvin yhteisprojektin teossa. Siinä missä Sari on matkan varrella empinyt, miten esityksen käy ja tuleeko kukaan paikan päälle, Matti on koko ajan uskonut rohkeasti ideaansa.

Lue näyttelijäpari Sari Haapamäen ja Matti Ristisen koko yhteishaastattelu Seuran verkosta tai Seura-lehdestä 05/2024!

X