Matti Ristinen nähdään Kaikki synnit -sarjassa ja tulevassa Syke-elokuvassa.
Matti Ristinen nähdään Kaikki synnit -sarjassa ja tulevassa Syke-elokuvassa.
Julkkikset

Näyttelijä Matti Ristisen piti näyttää kuvauksissa 15 vuotta nuoremmalta – selätti haasteen näillä konsteilla: ”Vaikutukset olivat huomattavat”

Näyttelijä Matti Ristinen joutui Kaikki synnit -sarjan kuvausten takia kuntokuurille – ja aloitti myös uudet ihonhoitorutiinit.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Tiia Ahjotuli

Matti Ristinen näyttelee Kaikki synnit -rikosdraamasarjassa, jonka uudella kaudella palataan ajassa 15 vuotta taaksepäin. Sen vuoksi Matinkin oli nuorennuttava rooliaan varten.

Ykköskaudella Matti esitti tukevahkoa keski-ikäistä konstaapelia. Kakkoskaudella hänen olemuksensa on selvästi solakampi.

–Kaikki lähti siitä, että lisäsin urheilua ja korostin terveellisiä elintapoja. En noudattanut tarkkaa kunto-ohjelmaa tai dieettiä, mutta kävimme hyviä keskusteluja siitä, miten minun tulisi toimia, Matti kertoo.

– Nukuin hyvin ja söin viittä eri väriä joka aterialla. Aloin myös pyöräillä työmatkat ja nostella vapaita painoja 20 vuoden tauon jälkeen. Samalla sain kipinän liikkua muutenkin enemmän, 46-vuotias näyttelijä kertoo.

Lue myös: Suosikkinäyttelijä Matti Ristinen lapsettomuushoitojen jälkeen: ”Yritimme, odotimme ja toivoimme vaimoni kanssa lasta viisi vuotta”

Matti Ristinen: Käytän nykyään kasvovoidetta

Matti aloitti myös uudet ihonhoitorutiinit, jotka ovat sittemmin jääneet hänen arkeensa.

– Aloin käyttää kasvorasvaa ja käydä kuorinnoissa, mitä en normaalisti tee. Vaikutukset olivat huomattavat. Ihoni muuttui heti hieman kuulaammaksi ja terveemmäksi.

Matti sanoo käyttävänsä yhä kasvovoiteita.

– Olen huomannut, että kuvausmaskin laittaminenkin on helpompaa, kun iho ei ole niin kuiva.

Matti sanoo, että korona-kevät meni nopeasti, vaikka koronapandemia veikin työt pariksi kuukaudeksi.

–Meillä oli kotona meneillään putkiremontti, jonka parissa puuhastellessa aikani kului, Helsingin keskustassa näyttelijävaimonsa Sari Haapamäen ja lastensa kanssa asuva Matti sanoo.

Matti tähdittää myös tulevaa Syke-elokuvaa

Keväällä Matin työt peruuntuivat monen muun näyttelijän tavoin. Sen jälkeen hän on ehtinyt muun muassa kuvata Syke-elokuvan ja näytellä teatteri Jurkassa.

–Syksyni on ollut hyvin työntäyteinen. Alalla on nyt selkeästi painetta, että hommia yritetään painaa niin kauan, kuin se vain on mahdollista. Koskaan ei tiedä, minkälaisia säädöksiä tai määräyksiä tulee, tai kuinka pahaksi pandemia yltyy, Syke-sarjaa parhaillaan kuvaava Matti tuumi.

X