Julkkikset

Ujuni Ahmed odottaa vauvaa – ilmoitti asiasta herkällä otoksella: ”Kesällä saadaan kolmaskin meistä kuvaan”

Ujuni Ahmed on paljastanut Instagramissa ilouutisen: hän odottaa kesävauvaa.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Liisa Valonen

Ujuni Ahmed odottaa esikoistaan.

Ujuni Ahmed on paljastanut Instagramissa ilouutisen: hän odottaa kesävauvaa.

Ihmisoikeusaktivisti Ujuni Ahmed, 35, paljastaa Instagram-päivityksessä odottavansa perheenlisäystä yhdessä puolisonsa kanssa. Päivityksessä näkyy kuva Ujunin pyöristyneestä vatsasta.

– Inshallah, kesällä saadaan kolmaskin meistä kuvaan, Ujuni kirjoittaa.

Inshallah on arabiaa. Se on muslimien käyttämä ilmaisu, joka tarkoittaa ”jos Jumala [niin] tahtoo”.

Kesävauva on Ujunin esikoinen.

Kuvan alle on sadellut onnentoivotuksia. Onnittelijoiden mukana ovat muun muassa valokuvaaja Meeri Koutaniemi, poliitikko Maria Ohisalo sekä hiljattain itsekin toisen lapsensa saanut laulaja Anna Puu.

”Lasten hoito ja kasvatus jaetaan”

Ujuni avioitui puolisonsa kanssa reilu vuosi sitten Nikah-avioliittoseremoniassa. Vuonna 2021 Annan Ujuni kertoi Annalle yhteisöstään kumpuavista odotuksista nuorena avioitumiselle.

– Kun olin parikymppinen, keskustelu pyöri jatkuvasti siinä, milloin menen naimisiin ja perustan perheen. Olin ”viimeinen jäljelle jäänyt”. Kun olin 25-vuotias, kysymys kuului, haluaako kukaan enää edes mennä kanssani naimisiin.

Pitkään Ujuni ajatteli, että hänessä on jotain vikaa. Sitten hän kuitenkin oivalsi, että rakkaus ei voi olla pakotettua.

– Uskon ikuiseen rakkauteen ja siihen, että kun löydän sen oikean, olemme aina yhdessä. Uskon myös avioliittoon. Se merkitsee sitoutumista. Näissä asioissa olen vanhoillinen. Mielestäni tasa-arvo toteutuu parisuhteessa parhaiten silloin, kun kummallakin on yhtäläiset mahdollisuudet toteuttaa unelmiaan ja olla vapaita, Ujuni kertoi Annalle.

Samassa haastattelussa Ujuni pohti myös perheenlisäystä.

– Toivon, että lapsia siunaantuu minullekin jonain päivänä, mutta en haaveile suuresta perheestä. En jaksaisi sitä työmäärää. Arvostan äitiäni, joka kasvatti kahdeksan lasta. Eräs yhteisömme kauneimmista asioista on se, että lasten hoito ja kasvatus jaetaan. Jos joskus saan lapsia, he eivät ole pelkästään minun ja lasten isän harteilla.

Ystävyys Marian kanssa kannattelee

Tuleva äiti nähtiin hiljattain African Fashion Weekillä yhdessä ystävänsä Maria Veitolan kanssa.

Ujuni ja Maria kertoivat viime vuonna Annalle syvästä ystävyydestään. Maria on ollut Ujunin rinnalla tämän elämän tärkeissä hetkissä, kuten somalinaisten perinteisessä hääjuhlassa.

– En epäröinyt pyytää Mariaa mukaan, sillä luotin siihen, että hän kyllä pärjää somalirouvien kanssa, Ujuni hymyilee.

– Juhlassa oli ihania kohtaamisia. Olin otettu päästessäni osalliseksi naisten yhteisestä ilosta, kun he superkauniisti pukeutuneina tanssivat yhdessä monta tuntia. Oli etuoikeus nähdä heidän elämästään ja perinteistään jotakin sellaista, mitä usein ei näe, Maria sanoo.

Viimeisen hääjuhlan, jonka yhteydessä tapahtui siviilivihkiminen, Ujuni järjesti täysin omien ja miehensä toiveiden mukaan. Marian hän pyysi yhdeksi kaasoistaan.

X