Maria Veitolan ja Ujuni Ahmedin taustat ja elämäntarinat ovat aivan erilaiset. Siitä huolimatta he ystävystyivät heti kohdattuaan toisensa.
Julkkikset

Maria Veitolan ja Ujuni Ahmedin syvä ystävyys alkoi puhelinkeskustelusta: ”Meitä yhdistää ulkopuolisuuden tunne”

Ulkopuolisuus on Maria Veitolan ja Ujuni Ahmedin voimavara, joka tekee heistä taipumattomia. Se on myös heidän vahvan ystävyytensä liima.
Teksti: Minna Juti Kuvat: Liisa Valonen ja haastateltavien kotialbumit

Tykkään tästä ihmisestä tosi paljon, Maria Veitola, 49, muistaa ajatelleensa, kun hän jutteli ensimmäisen kerran Ujuni Ahmedin, 34, kanssa. Se tapahtui keväällä 2017.

– En tuntenut Ujunia, mutta tiesin, kuka hän oli. Olin lukenut hänen haastattelunsa ja kiinnittänyt häneen huomiota. Oli poikkeuksellista, että nuori somalinainen puhui kokemuksistaan omassa yhteisössään niin rohkeasti kuin Ujuni, Maria sanoo nyt.

Hän soitti Ujunille pyytääkseen tätä vieraaksi Enbuske, Veitola & Salminen -puheohjelmaan, jota tuolloin tehtiin. Haastattelun aihe oli musliminaisten huivin käyttö. Maria haastatteli Ujunia etukäteen puhelimessa.

Haastattelun jälkeen tv-studiolla Maria sanoi Ujunille, että jos tämä ikinä tarvitsee jossakin asiassa Marian apua tai tukea, niin Ujuni voi aina soittaa hänelle.

Tilaa Anna ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Anna

X