Julkkikset

Anna Puu oli varannut häitään varten viinitilan Italiasta, mutta paikka vaihtui omaan olohuoneeseen: ”Oli pakko päästää irti siitä unelmasta”

Anna Puun suunnitelmat ovat menneet viime vuosina monella tavalla uusiksi. Kaipuu toiseen lapseen syttyi täysin yllättäen, ja häät puoliso Jukka Immosen kanssa toteutuivat aivan eri tavalla kuin alun perin oli tarkoitus.

Teksti:
Miia Siistonen
Kuvat:
Liisa Valonen, Om-Arkisto, Jukka Alasaari

Anna Puun ajattelusta on välittynyt kehorauhaa korostava asenne.

Anna Puun suunnitelmat ovat menneet viime vuosina monella tavalla uusiksi. Kaipuu toiseen lapseen syttyi täysin yllättäen, ja häät puoliso Jukka Immosen kanssa toteutuivat aivan eri tavalla kuin alun perin oli tarkoitus.

Ehei, en minä ole keski-ikäinen! Anna Puu, 40, heläyttää. Siihen on hänen laskuoppinsa mukaan vielä kymmenkunta vuotta. Siis jos keski-iän ajatellaan alkavan suunnilleen elämän puolivälissä.

Anna on nimittäin pitkäikäistä sukua. Mummun sisko kuoli juuri himpun alle satavuotiaana, isoäidit ovat 88- ja 86-vuotiaina väkevästi voimissaan. Vanhempi heistä kapuaa yhä ostoskasseineen päivittäin portaita neljännen kerroksen asuntoonsa. Varsinainen teräsmuori!

Virtaa piisaa Annallakin. Viisi vuotta sitten hän julisti aikovansa olla fabulous at forty, upea nelikymppisenä. Anna oli tuolloin julkaissut Nälkäinen sydän -albumin ja vetänyt elämänsä keikan Flow-festivaaleilla. Palaset tuntuivat viimein loksahtaneen paikoilleen niin uralla kuin yksityiselämässäkin. Pikkulapsen äitinä vietettyjen vuosien jälkeen piti alkaa itsenäisempi ja itsekkäämpi elämänvaihe. Piti keskittyä luovaan työhön ja matkustella perheen kanssa.

Neljänkympin rajapyykki ylittyi viime vuonna – ja kyllä, Anna tuntee olonsa upeak­si. Mutta aivan eri syistä kuin hän oli kuvitellut.

Tukkamalli on vaihtunut tiuhaan. Tyylinäyte vuodelta 2017.
Annan tukkamalli on vaihtunut tiuhaan. Tyylinäyte vuodelta 2017.

Anna Puu: ”Yhtenä iltana kysyin Jukalta, pitäisikö meidän sittenkin”

”Olin pitkään täysin varma, etten halua lisää lapsia. Toukokuun lopulla 2020, ensimmäisenä koronakeväänä, mieleni muuttui. Yhtenä iltana kysyin Jukalta, pitäisikö meidän sittenkin. Hänellä ei ollut mitään sitä vastaan. Poika syntyi vuoden kuluttua.

En muista erityisesti pohdiskelleeni lapsiasiaa, se tuli ihan puskista. Saattaa kuulostaa huuhaalta, mutta ehkä alitajuisesti tiedostin, että tämä uusi ihminen halusi maailmaan. Hänelle piti vain antaa tilaisuus.

Mieleeni ei edes juolahtanut, ettei raskaus iän takia onnistuisi. Sen sijaan vauvaruljanssin uudelleen aloittaminen pelotti. Olin iloinnut tuolloin 9-vuotiaan esikoistyttäreni edistysaskelista, sillä samalla sain takaisin omaa itsenäisyyttäni. Nyt näin painajaisia vaipparallista ja kurahousuista.

Juuri ennen epidemian alkua ehdin juhlia kymmenvuotista uraani Hartwall Areenalla. Ei tullut sellainen olo, että hemmetin korona tuli ja sotki kaiken. Alkuharmituksen jälkeen pystyin aika nopeasti hyväksymään, että ok, elämä on nyt esiintymisten osalta hetken aikaa paussilla.

Moni muukin suunnitelma meni uusiksi. Meidän piti Jukan kanssa avioitua kesällä 2020. Olimme varanneet viinitilan Barolosta Italiasta ja kutsu oli lähetetty yli sadalle vieraalle. Siitä olisi tullut juuri meidän näköinen juhla. Päivämäärää siirrettiin kertaalleen, mutta korona ei ollut ohi vielä silloinkaan. Oli pakko päästää irti siitä unelmasta.

Häät vietettiin hyvin pienesti viime syksynä meidän olohuoneessa, flyygelin ääressä. Läsnä olivat vain kaikkein lähimmät. Tärkeintä lopulta oli, että menimme naimisiin. Kaikki juhlimattomat juhlat ehtii viettää myöhemminkin.”

Näin saat käyttöösi kaikki upeat edut

Annan tilaaja pääsee käsiksi kaikkiin klubietuihin.

Tilaaja: Kirjaudu tai luo tili tästä.

Kirjaudu

Mikäli et ole vielä tilaaja, tilaa Anna tästä.

Tilaa

Pulmatilanteissa ole yhteydessä asiakaspalveluun.

X