Mainos

Helppoa kuin hillon teko!

Teksti: Anna.fi


Hillon tekeminen on helpompaa kuin uskotkaan. Tarvitaan vain marjoja, Dansukker Hillosokeria sekä ripaus luovuutta maustamiseen. Kotitekoinen marjahillo on herkkujen herkku ja paras lahja tai tuliainen vaikkapa kesämökille.

Hillon peruskaava:

500 g marjoja + tilkka vettä + 250 g Dansukker Hillosokeria (+ mausteet) = kesän helpoin hillo

Näin helposti se käy!

Mittaa kattilaan puhdistetut marjat ja vesi. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilloa 10-15 minuuttia. Hämmennä välillä. Kerää pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois lusikalla. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.

Mausta luovasti

Perusmarjahillo saa aivan uusia ulottuvuuksia, kun lisäät hillon joukkoon mausteita. Aloita parista teelusikallisesta ja lisää mausteita vähitellen oman maun mukaan. Hillojen maustamiseen sopivat niin kuivamausteet kuin tuoreet yrtitkin. Myös sitruunan sekä limetin mehu ja tuore inkivääri antavat ihanaa makua hilloihin. Mausteet kannattaa lisätä hillokattilaan heti alkuvaiheessa. Poikkeuksen tähän tekevät pehmeälehtiset tuoreet yrtit. Esimerkiksi basilika kannattaa lisätä hilloon aivan keittämisen loppumetreillä.

Inspiroivia makupareja

Maustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Tässä muutamia hyväksi havaittuja makuyhdistelmiä, joista voit lähteä liikkeelle.

Mansikka + tuore basilika

Mansikka + inkivääri

Mansikka + tuore minttu

Mansikka + sitruunan mehu

Mansikka + tuore rosmariini

Mustikka + tähtianis

Mustikka + limetin mehu

Vadelma + lakritsijauhe

Vadelma + limetin mehu

Vadelma + vanilja

Purkki kerrallaan

Hilloa voi tehdä ympäri vuoden, purkki pari kerrallaan. Tällöin voit myös helposti varioida hillojen makumaailmaa mausteilla. Hillo voi maistua joka kerta hieman erilaiselta!

Hillosokeri takaa säilyvyyden

Dansukker Hillosokerilla teet helposti sopivan sakeaa ja hyvin säilyvää hilloa. Hillosokeri sisältää kidesokerin lisäksi marjojen ja hedelmien omaa hyytelöivää ainetta pektiiniä, joka antaa hillolle sopivan kiinteän rakenteen. Hillosokerin sisältämä kaliumsorbaatti parantaa hillon säilyvyyttä. Kaliumsorbaattia on luonnostaan mm. pihlajanmarjoissa.

Parhaiten hillon väri ja aromi säilyvät viileässä, mutta kylmätilojen puuttuessa Dansukker Hillosokerilla tehty hillo säilyy myös huoneenlämpötilassa valolta suojattuna.

Tuunaa hillo ja osallistu kesän makeimpaan kilpaluun!

X