Glitz & Glam

Lush FUN - muovaile saippuoita!

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Lushilta löytyy paljon hauskoja tuotteita. Yksi hauskimpia on minusta nämä FUN -muovailusaippuat.

Ostin tyttärelleni Millalle kaksi pakettia saippuaa muovailtavaksi.

Milla pyysi väreiksi keltaista ja vaaleanpunaista. Värivaihtoehtoja löytyy myös kolme muuta, sininen, vihreä ja tummanpunainen.

Kelmuun pakatussa pötkössä on 200 g ja se maksaa 9,50 euroa. Ei siis mitään ihan halpaa, mutta minusta sen arvoista, kun katselee lapsen riemua muovailutouhuissa.

Lushin sivuilta:

Se on saippuaa, se on shampoota, se on kylpyvaahtoa ja se on muovailuvahaa; se on ennen kaikkea hauskaa! 

Pinkki FUN hurmaa karamellisella tuoksullaan kaikki joiden karkkihammasta kolottaa jatkuvasti…
Keltainen FUN tuo mieleen mummolan keittiön, sillä siinä on herkullisen vaniljainen leivostuoksu.
Sininen versio sisältää marokkolaista kamomillaa ja laventelia ja se saa villeimmätkin touhottajat rauhoittumaan.
Punainen FUN on raikkaan aurinkoinen; mandariini ja appelsiini tuovat valoa harmaisiinkin päiviin!
Vihreä FUN saa sinut virkistymään kirpeän raikkaalla sitruksen ja limetin tuoksullaan.

Olemme LUSHilla aina olleet sitä mieltä, että elämän on oltava hauskaa. FUN saa lapset ja lapsenmieliset ratkeamaan innostuksesta… FUN on myös erinomaisen hellävaraista iholle ja sen sisältämä glyseriini ja maissijauho auttavat säilyttämään ihon kosteustasapainon.
Vinkki vanhemmille: FUNin avulla saa vastahakoisimmatkin lapsoset innostumaan iltapesuista!

Jokaisesta LUSHilla ensimmäisen vuoden aikana myydystä FUNista lahjoitetaan 10 penceä FunD rahastolle, joka tukee järjestöjä, jotka järjestävät erilaista harrastustoimintaa haastavissa olosuhteissa eläville lapsille.

KäytäFUNia näin:
ota pötkö ulos biohajoavasta kääreestä ja muovaile siitä mitä ikinä keksitkään… Kaikkein hauskintahan muovailu on hyvässä seurassa, joten tässäpä hauskaa puuhaa koko perheelle!

Myöhemmin voit käyttää luomuksesi miten haluat; voit ottaa pienen palan ja käyttää sitä saippuan tavoin koko vartalolle, sekoittaa sitä hieman veteen ja vaahdottaa sitä hiuksiisi tai ripotella murusia kypyveteen ja nauttia vaahtokylvystä.

HUOM! FUNista on moneksi, mutta se ei herkullisesta tuoksustaan ja ihanista raaka-aineistaan huolimatta ole syötäväksi kelpaavaa.

Me näytetään Millan kanssa miten hauska FUN -saippua on.

Otin puolet molemmista väreistä muovailtavaksi, jotta emme heti käytä kaikkea, vaan jäisi saippuaa myöhemminkin muovailtavaksi.

Ensin kokeilimme kaulia pienen määrän massaa levyksi. Massa on ihan ok kaulia, vaikkakin on hieman haastavaa verrattuna esim. piparitaikinaan.

Milla paineli muovailuvahamuoteilla (tähän kävisi myös piparimuotit) kuvioita levyksi kaulittuun saippuamassaan.

Tuli tälläinen pieni saippua.

Ja sydänsaippua.

Sitten kokeiltiin kilpikonnamuottia.

Helppoa, kun lapsikin osaa.

Sitten aloitimme ihan käsin muovailun. Tässä Millan tekemä tyttö.

Milla pyysi minua tekemään Pikachun. Ei sitten yhtään vaikeampaa keksinyt toivoa?! 😀 No tässä minun versioni tuosta japanilaisesta animaatiohahmosta. Näyttää lähinnä lihavalta pääsiäispupulta. Vilautin tätä kuvaa jokin aika sitten Glitz & Glamin Facebook-sivuilla. Siellä yhdessä naureskeltiin luomukselleni ja keksimpäs erään kommentoijan avustuksella luomukselleni nimen. Se on Pääsiäisbubbhu, eli pääsiäispupun ja Buddhan risteytys. 😀

Muovailin myös tytön Millalle.

Ruusunkin kokeilin muovailla. Näitä ruusuja on tullut muovailtua lapsena, että myös aikuisenakin juustopaketin (yleensä edam-juuston) punaisella vahalla. Nykyään aika harvoissa edam-juustoissa on sitä vahaa, mutta lapsuudessani niissä lähes kaikissa oli.

Voi vitsit, että olen ”taitava”!

Milla koristeli ylimääräisillä pienillä massan murusilla muotilla paineltuja saippuoita.

Sydänsaippuakin muuttui ihan eri näköiseksi pienellä tuunailulla. Muovailusaippua murustuu herkästi, kuten kuvasta taustaltaa näkee. Murut voi kuitenkin helposti kerätä yhteen ottamalla pienen palan massaa ja painelemalla sillä muruja, jotka tarttuvat massaan mukaan.

Tämä on hauskaa! Yhteistä ajanviettoa tyttäreni kanssa. Suosittelen! Kiva lahjaidea myöskin kummilapsille, sisarten lapsille jne. Mietin myös, että Millan 5-vuotissynttäreillä voisi olla ohjelmana saippuoiden askartelua.

Milla on käyttänyt saippuoita omissa kylpyleikeissään. Saippua liukenee ihan hyvin veteen ja polskuttamalla hän saa kylvystä vaahtokylvyn. Tyttö tuoksuu kylvyn jälkeen pitkään karkkimaisen makealle.

X