Glitz & Glam

5 parasta kasvovoidetta kesäiholle

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Kesä ja kesän kasvovoiteet. Tälle sunnuntaille listasin kesäkäytössä hyväksi havaittuja kasvovoiteita.

5parastakasvovoidetta

Tietenkään nämä eivät sovellu kaikille ihotyypeille. Kesällä kuitenkin monilla iho muuttuu rasvoittuvaisemmaksi, ja erityisesti heillä on päänvaivaa löytää sellainen kosteusvoide, joka ei rasvoittaisi lisää ihoa. Joillekin nämä voivat sopia talvikäyttöönkin, mutta uskaltaisin väittää, että ei kovinkaan monelle aikuisemmalle. Talvella tarvitaan myös sitä rasvaisuuttakin kosteuden lisäksi. Listalla on hyvin erilaisia kasvovoiteita ja erilaisista hintaluokista. Kaikkia yhdistää se, että ne sopivat kesävoiteiksi rasvoittuvalle iholle.

Toiset vaativat kesävoiteeltaan aurinkosuojakerrointa. Minulle se ei ole välttämätön, sillä käytän mieluummin suojakertoimellista meikkituotetta. Sen lisäksi päälle suihkutettavaa aurinkosuojaa. Tärkeintä minulle on se, että päivävoiteeni hillitsee ihoni rasvoittumista, mutta kosteuttaa sitä kuitenkin tehokkaasti. Niin ja miten se menikään? Aurinkosuoja suojaa säteiltä vain muutaman tunnin, jolloin sitä tulisi lisätä. Siksi itse koen päivävoiteessa sen suojakertoimen turhaksi. Se ei minua haittaa, mutta ei ole välttämättömyys, koska käytän suojakertoimellisia tuotteita sen kosteusvoiteen päälle.

NAFHA Moisturizing Day Cream 

Ranskalainen Nafha valmistaa sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, jossa on käytetty paljon luomuainesosia.

En suosi luomu- ja luonnonkosmetiikkaa kesällä, sillä usein niiden voiteet ovat liian ”jankkeja” ja rasvaisia. Kuitenkin viime kesänä testaamani Nafha oli oikein loistava ja sopi iholleni todella hyvin. Voide jättää samettisen pinnan, joka ei jää kiiltelemään ja tuntuu kevyen raikkaalta iholla. Voide antaa runsaasti kosteutta ja pitää ihon aika hyvin tasapainossa.

Jos siis nimenomaan luonnonkosmetiikka kiinnostaa ja haluaisit sieltä löytää loistavan kasvovoiteen rasvoittuvalle tai siihen taipuvaiselle iholle, niin suosittelen Nafhaa. Postasin tästä voiteesta viime kesänä. Tästä pääset vanhaan postaukseeni, jossa esittelen voiteen tarkemmin.

Hinta: 26,90-29,90 € / 50 ml
Jälleenmyyjät: Pretty.fi ja Biodelly

articaqua

Lumene Arctic Aqua 3D Hydration Cream-Gel 12,50 € / 50 ml

Tämä Lumenen uutuusvoide löi minut ällikällä. Kerrassaan nopeasti ihon rasvoittumista tasapainottava voidegeeli. Arctic Aquan tuotelinjan tuotteissa tehoaineina käytetään xylitolia ja lähdevettä. Rasvoittuvan ja sekaihon kosteusvoide tuntuu kevyeltä ja erityisen raikkaalta. Voidegeeli levittyy hyvin ja kuivahdettuaan ihosta tulee mattaisempi. Arctic Aquan voidegeeli hillitsee tehokkaasti rasvoittumista ja auttaa ihoa pysymään puhtaampana.

Tämä voide on sellainen, jota todella suosittelen kokeilemaan, jos tuntuu, että mikään ei auta ihon rasvoittumiseen. Tästä saattaisi tuoda edes vähän helpotusta ja jopa täydellistä muutosta ihon rasvoittumiseen. Postasin tästä ja parista muusta Lumenen kevyemmästä kasvovoiteesta täältä löytyvässä postauksessa.

Hinta: 12,90 € / 50 ml
Jälleenmyyjät: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, Emotion-myymälät ja hyvin varustellut päivittäistavarakaupat ja marketit.

esteelauder2

Estée Lauder Clear Difference Oil Control/Mattifying Hydrating Gel

Estée Lauderin Clear Differencen rasvoittumista hillitsevä ja ihoa mattaava geelimäinen voide on ihanan raikastava. Todella kevyt koostumus imeytyy nopeasti iholle. Ihosta jää puolimattainen, mutta ei mielestäni täysin mattaava. Heti levityksen jälkeen iho on kiiltelevä ja geeli tuntuu kasvoilla, mutta muutaman minuutin kuluttua tuo kiiltelevyys ja ihon pieni nahkeus katoaa. Tuntuu tehokkaalta kosteuttajalta, mutta on kuitenkin äärimmäisen kevyt. Jos nyt verrataan äsken kehumaani Lumenen geelivoiteeseen, niin tämän koostumus on kevyempi. Estée Lauder on kosteuttavampi, mutta ei yhtä tehokas tasapainottamaan ihon rasvoittumista.

Jos mielit äärimmäisen kevyen, mutta tehokkaan kosteuttajan selektiiviseltä merkiltä, niin kokeile! Tykkään ihan hurjasti myös tästä voiteesta. Kun tosinaan Lumenen Arctic Aqua -sarjan geelivoide meinaa tuntua liian kevyeltä, niin käytän rinnalla myös tätä.

Hinta: 65,00 € / 50 ml
Jälleenmyyjät: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, Emotion-myymälät

Lumene Arctic Aqua 24h Balancing Moisturizer

Minun on pakko nostaa tähän listalle toinen Lumenen kasvovoide, joka sekin löytyy Arctic Aqua -sarjasta. Tasapainottava Kosteusemulsio on ollut useana kesänä minulla käytössä. Tämä voide on ollut jo vuosia markkinoilla, mutta pakkaus on kokenut uudistuksia. Kuvassa voiteella on vanha look. Kuten voidegeeli, niin myös tämä emulsiokin kosteuttaa ihoa, mutta tasapainottaa sen rasvoittumista tehokkaasti. En oikeastaan osaa sanoa kumpi on parempi, kun molemmat ovat tehneet sen mitä lupaavat ihon rasvoittumiseen. Eroa on se, että toinen on kätevämmässä tuubissa ja toinen taas tuntuu ihastuttavammalta iholla sen voidegeelimäisen koostumuksensa vuoksi.

Jos Lumene Arctic Aquan kosteusvoiteet kiinnostavat, etkä tiedä kumman valitsisit, niin mieti kumpi ominaisuus sinua enemmän miellyttää? Geeli vai emulsio? Voide vai emulsio? Jos vastaan aina emulsio, niin silloin tämä, jos taas voiteen tai geelin, niin sitten 3D Hydration Cream-Gel on enemmän sinulle.

Tämänkin tuotteen olen esitellyt aikaisemmin. Tosin tästä on jo reilun pari vuotta aikaa. Postaukseeni pääsee tästä.

Hinta: 9,90 € / 50 ml
Jälleenmyyjät: Sokos- ja Stockmann-tavaratalot, Emotion-myymälät ja hyvin varustellut päivittäistavarakaupat ja marketit.

Paula’s Choice Hydralight Moisture-Infusing Lotion

Ihan ensiksi pahoittelen surkeaa kuvaa. Köhöm… tässä tulee vertailukohtaa, kun postauksessani on uudempia kuviani, yhden ja kahden vuoden takaa ja sitten tällainen kolmen vuoden takainen räpsäisy.

Kolme vuotta sitten keväällä kasvoni suoraan sanotusti räjähtivät. Plussasin raskaustestini vapun alla vuonna 2012, joten yhtälössä oli raskaus, joka alkoi alkoi siinä vaiheessa aiheuttaa oireita ja kevät, jolloin ihoni menee aina muutenkin sekaisin. Otin sinä keväänä käyttööni Paula’s Choicen ihonhoitotuotteet. Sain niistä apua ja siksi nostankin yhden silloin käyttämistäni kasvovoiteista.

Hydralight Moisture-Infusing Lotion on hyvin juoksevaa, ellei koostumusta ole muutettu vuosien aikana, sillä pakkaus on ainakin kokenut uudistuksen. Hoitovoide on vesipohjainen, antioksidantteja sisältävä. Se todella rauhoittaa iholla olevia finnejä, jotka oikein sykkivät tulehtuneina. En uskalla mennä sanomaan, että voisin kaikille aknesta kärsiville suositella, sillä aknetuotteiden suositukset jätän lääkärin vastuulle, mutta voihan sitä kokeilla, jos uskaltaa. Hydralight Moisture-Infusing Lotion on kuitenkin täysin hajusteeton ja väriaineeton. Paula’s Choicen tuotteissa ei ole vahvoja alkoholeja, eikä pahimpia herkistäviä ainesosia, koska ne eivät sovi Paula Begoun ihonhoitoideologiaan. Hänen ideologiassaan mm. kasvovoiteita tulee myös pystyä käyttämään silmänympärysiholle.

Koska tuotteessa ei ole hajusteita, niin hoitovoide tuoksahtaa raaka-aineille ja voin sanoa, että tässä voiteessa raaka-aineet tuoksahtaa pahalle. Jos joku tämän itselleen hankkii, niin sitä pilaantuneelta muistuttavaa hajua ei kannata pelästyä. Voide ei ole pilalla, vaikka haiskahtaakin etikkaiselle. Onneksi nenä tottuu, sillä tämä voide on loistava kanssa tasapainottamaan ja kosteuttamaan ihoa, että myös rauhoittamaan niitä lievästi tulehtuneen tuntuisia finnejä.

Olen tästä voiteesta kirjoittanut kolme vuotta sitten. Jos kurkata haluaa, niin löydät sen täältä. Esittelen postauksessa toisenkin mahtavan voiteen, mutta sitä en ottanut listalleni, koska tuote on hieman muuttunut noista ajoista ja uudistuksen jälkeen sitä en ole testannut.

Hinta: 27,90 € / 60 ml
Jälleenmyyjät: valitettavasti nykyään enää vain Paula’s Choicen verkkokauppa.

Sellaisia olivat mielestäni 5 parasta kasvovoidetta kesällä. Paljon on tuotteita vuosien takaakin. Mitäs olitte mieltä tästä kattauksesta? Huomasin itsekin, että hyvin laaja skaala – on markettimerkkiä, selektiivistä, luonnonkosmetiikkaa ja vain ulkomailta saatavaa merkkiä. Hintahaitarikin on alta kympistä, yli 65 euroon asti.

Mitä kasvovoidetta sinä käytät juuri nyt? Oletko ollut tyytyväinen siihen?

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

Osa postauksen tuotteista on saatuja.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, Blogilistalla, sekä Youtubessa

X