Glitz & Glam

Talvinen halo-meikkitutoriaali

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Meikkitutoriaalitkin ovat olleet pitkään tauolla. Palataanpas tässä asiassa takaisin arkeen ja palautetaan nämäkin säännöllisempiin postaustahteihin.

halomeikkitutoriaali13

Pakkaset jo hellittivät, mutta olen aivan varma, että vielä talvi näyttää kyntensä ja saamme nauttia kärsiä kunnon pakkaspäivistä. Huomasitteko viime pakkasien aikaan upeat haloilmiöt pimeällä? Niitä oli aika hauska katsella, kun yöllä ajelin töistä kotiin. Niistä inspiroituneena tein halo-meikin.

halomeikkitutoriaali14

Halo-meikissä ideana on se, että luomen keskiosa on vaaleampi, kuin sen reuna-alueet. Halusin tähän talviseen halo-meikkiin myös lämpöä, joten yhdistin sinistä, hopeaa ja lämmintä vaaleanruskeaa. Tein vähän poikkeavasti ja jätin ”halon” selkeäksi luomen keskiosaan, enkä varjostanut luomivakoa ja sen yläpuolta tummalla, vaan tumma sävy jää selkeästi sisä- ja ulkonurkkaan.

halomeikkitutoriaali

Pohjusta silmäluomet silmämeikinpohjustajalla. Luomivärit tarttuvat pigmenttisemmin ja silmämeikki kestää muuttumattomana koko päivän ja illan.

(Älkää välittäkö tutoriaalin vaihekuvissa minun tummista silmänalusista. Niitä ei ole peitetty mitenkään, koska tulen esittelemään erään peiteaineen videomuodossa lähiaikoina. Lisään vasta siinä videolla peiteaineen silmien alle.)

halomeikkitutoriaali1

Levitä sininen luomiväri ulkonurkkaan ja liikkuvan luomen sisänurkkaan. Jätä keskelle silmäluomea tyhjä alue.

halomeikkitutoriaali2

Levitä luomen keskiosalle vaaleaa luomiväriä. Minulla käytössä vaaleanhopea. Kun levität vaalean luomivärin hieman tumman päälle, sävyt häivyttyvät toisiinsa, eikä rajoista jää palkkimaisen selkeät.

halomeikkitutoriaali3

Ota lämminsävyistä ruskeaa häivytyssiveltimelle ja levitä luomiväri luomivaolle ja sen yläpuolelle.

halomeikkitutoriaali4

Tuo varjostus aivan sisänurkkaan, nenänvarteen asti.

halomeikkitutoriaali5

Voit puhdistaa ylimääräisiä luomivärejä häivytyssiveltimestä tai ottaa puhtaan häivytyssiveltimen. Häivytä lämpimän ruskean luomivärin rajoja ylöspäin.

halomeikkitutoriaali6

Tee haluamasi paksuinen rajaus alaluomelle tummanharmaan luomivärin avulla. Minun paksummalle alaluomelle toimii paksummat rajaukset.

halomeikkitutoriaali7

Lisää alaluomen ripsityveen intensiivisyyttä mustalla luomivärillä.

halomeikkitutoriaali8

Tuo valoa silmän sisänurkkaan vaalealla luomivärillä. Minulla valkoinen helmiäisluomiväri. Voit halutessasi korostaa myös kulmaluuta vaalealla luomivärillä.

halomeikkitutoriaali9

Rajaa yläluomi. Voit tehdä haluamasi rajauksen. Itse käytin tässä meikissä heti ulkonurkkaan päättyvää, kevyttä siipirajausta. Siipi ei ole pitkä, mutta se liftaa tehokkaasti ulkonurkasta ja saa katseeseen pientä sähäkkyyttä. Rajaus ei ole meikin hallitsevin ominaisuus, vaan jää tukemaan halo-meikin ideaa.

halomeikkitutoriaali10

Levitä maskara ja lisää halutessasi tekoripset tai ripsitupsuja. Minä käytän ulkonurkan tekoripsiä, jotka tuovat tuuheutta ja pituutta ulkonurkan ripsiin.

halomeikkitutoriaali11

Silmämeikki on valmis. Alaluomelle voi halutessaan tehdä sisärajauksen mustalla tai harmaalla kajalilla.

halomeikkitutoriaali12

Yleensä halo-meikissä on luomivako varjostettu sillä tummalla värillä, mutta tässä jätin tällä kertaa sen tumman varjon pois. Näin meikki pysyy raikkaampana ja ilmavampana.

halomeikkitutoriaali16

Silmämeikissä käytin:

  • IsaDora Eye Color Bar -luomiväripalettia sävyssä 64 Grey Temptation (sininen, valkoinen, vaaleanhopea, tummanharmaa ja musta)
  • MAC Kid -luomiväri (paletissa ylhäällä oikeanpuoleinen)
  • Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Gel Eyeliner
  • Shiseido Full Lash Volume Mascara
halomeikkitutoriaali15

Tässä yksi tapa käyttää sinistä luomiväriä. Sinisen kanssa voi yhdistää lämpöisen sävyn, joka pehmentää tummansinistä ja näin silmämeikistä ei tule liian kovannäköinen. Halo-meikissä luomen keskiosan vaalea sävy tuo meikkiin vaaleutta ja valoa. Kuvissa näkyvän huulipunan esittelinkin toissapäiväisessä postauksessa. Silmämeikin pariksi sopisi yhtälailla lämminkin sävy tai jopa nude, mutta halusin kokonaisuuteen pakkasen raikkautta kylmällä huulipunasävyllä.

Toivotaan nyt ettei paukkupakkaset tule kiusaamaan, mutta voihan sitä silti leikkiä pakkasen viileillä meikkisävyillä. Mukavaa torstaita kaikille! 🙂

IsaDoran paletti ja Shiseidon maskara saatuja.

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X