Glitz & Glam

Silmämeikkitutoriaali vähän jokaiseen silmän muotoon

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Lupasin viimeisimmässä meikkipostauksessa, että ko. meikistä on tulossa myös tutoriaali. Tänään siis pitkästä aikaan silmämeikkitutoriaali, joka toimii lähes kaikille silmän muodoille ja malleille.

toofacedchocolatebonbons2

Vaikka sanoin silmämeikin sopivan lähes kaikille, niin se ei tietenkään tarkoita, että kaikki näyttäisi samalta muillakin. Mutta tässä tehdään meikki, joka toimii niin aikuisemmalle, kuin nuoremmalle, raskaille luomille, kuin ei raskaille silmäluomille.

shoppailut9

Käytän luomiväreinä tätä uusinta luomiväripalettiani, eli Too Faced Chocolate Bon Bons.

silmameikki1

Olen tehnyt meikkipohjan, ehostanut kulmat ja levittänyt silmämeikinpohjustajan silmäluomille.

Voit halutessasi puuteroida silmäluomet. Tämä helpottaa entisestään häivyttämistä ja tehostaa entisestään meikin pysyvyyttä todella rasvoittuvilla silmäluomilla. Talkkipitoinen puuteri on eniten rasvaa itseensä imevä.

Ota häivytyssiveltimeen neutraalia mattaista luomiväriä. Minulla käytössä paletin Almond Truffle. Sävyn tulisi olla ihoasi tummempi, mutta ei liian. Katso suoraan peiliin ja hahmottele kevyttä varjostusta luomivakosi yläpuolelle, eli alueelle, joka näkyy silmäsi ollessa rennosti. Älä kallista päätäsi tai siristä silmiäsi, koska et tule olemaan niin meikkauksen jälkeen. Siksi onkin tärkeää, että katsot itseäsi peiliin ilman kulmien kohotuksia jne. Saat tehtyä varjostukset juuri niille alueille, kuin ne ovat sinun silmissäsi optimaaliset.

silmameikki2

Häivyttele kevyttä varjostusta ylöspäin, mutta ei kulmakarvoille asti. Määrittele alue, johon haluat kevyen reunan näkymään. Jos luomesi on raskas tai kulmaluu hyvin korkea, niin ole rohkea ja nosta reilusti vain varjostusta.

silmameikki3

Seuraavaksi syvennetään varjoa. Saat pehmeämpää jälkeä käyttämällä tähänkin häivytyssivellintä. Katso jälleen suoraan peiliin, älä kohota kulmiasi voimakkaasti. (Minä tietysti hieman kohotan näissä kuvissa.) Levitä tummanruskeaa luomiväriä luomivakoon ja sen yläpuolelle. Jos luomivakosi ei näy, niin levitä tumma varjostus ulkonurkan alueelle, joka näkyy.

silmameikki4

Eli ulkonurkasta saa olla tummempi. Minulla käytössä paletin tummanruskea Dark Truffle. Varjo saa luolla luomivaon yläpuolelle ja sen tulee olla ulkonurkasta tummempi.

silmameikki6

Levitä tummanruskeaa vielä liikkuvalle luomelle ja anna sen häivyttyä keskiosalle tultaessa. Nyrkkisääntönä, että jos liikkuva luomi on selkeä, niin tumma alue olisi 1/3 osaa silmäluomesta. Jos liikkuvaa luomea ei edes meinaa näkyä, niin sitä ei kannata peittää tummalla, joten ulkonurkan varjostuksen voi tehdä liikkuvan luomen ulkopuolelle hyvin pienenä alueena.

silmameikki7

Voit halutessasi korostaa kulmaluutasi. Levitä vaalea luomiväri kulmakarvojen korkeimman kohdan alle.  Minulla on käytössä mattainen sävy, mutta tähän voi käyttää voimakkaasti hohtavaakin. Minulla käytössä luomiväripaletin Divinity.

silmameikki8

Myös silmän sisänurkkaan on hyvä tuoda valoa vaalealla luomivärillä.

silmameikki9

Sitten liikkuvan luomen meikkaus. Levitä mielellään litteällä siveltimellä vaaleahkoa hohtavaa luomiväriä liikkuvalle luomelle. Minulla käytössä paletin Café au Lait. Litteällä luomivärisiveltimellä saat pigmentit paremmin esiin ja luomivaon ja liikkuvan luomen rajasta skarpimman. Tällä on enemmän merkitystä heille, joilla luomi ei piilota mitään.

silmameikki16

Sitten meikataan alaluomi samalla ruskealla, kuin yläluomen ulkonurkka. Alaluomen ulkonurkka saa olla tummempi ja siitä liukuvasti häivyttyä sisänurkkaan tultaessa. Siksipä kannattaa aloittaa luomivärin levitys ulkonurkasta ja siitä liikuttaa sisänurkkaa kohti. Alaluomen meikkaus suurentaa silmää ja luo tasapainoa yläluomen meikin kanssa.

silmameikki10

Rajaa silmäsi. Jos silmäluomesi ovat todella raskaat, niin voit tehdä todella ohuen rajauksen tai rajata silmäsi niin, että värittelet vain ripsien välit mustalla. Tämäkin ”avaa” silmää suurentavasti.

Minulla on käytössä musta geeliliner ja rajaan liikkuvan luomen niin, että rajaus on ohut sisänurkasta ja paksunee ulkonurkkaan tultaessa.

silmameikki11

Jos silmän muoto mahdollistaa, niin voit tehdä siipirajauksen. Videotutoriaalini rajauksiin löytyy LivBoxin kanavalta, eli täältä.

silmameikki12

Rajaa myös alaluomen ulkonurkasta. Päätä rajaus iiriksen reunan kohdalla.

silmameikki13

Nyt kun rajaus on valmis, niin luomivaon varjostusta voi vielä syventää, jos siltä tuntuu. Usein varjostus on helpompi muotoilla vasta siipirajauksen jälkeen.

silmameikki14

Rajaa mustalla kajalilla alaluomen ripsityvestä ja tee sisärajaus. Tumma sisärajaus muotoilee silmään ja luo katseeseen aistikkuutta. Jos silmäsi ovat todella pienet, niin voi vaihtoehtoisesti käyttää sisärajauksessa vaaleaa nude-sävyistä kajalia.

silmameikki15

Lopuksi maskara. Voit käyttää tekoripsiä, ripsitupsuja tai ulkonurkan tekoripsiä.

silmameikki

Silmämeikki on valmis!

toofacedchocolatebonbons1

Lopuksi tietysti muut kasvomeikit ja huulimeikki oman mielensä mukaan. Laitan vielä listan tuotteista, joita tässä meikissä olen käyttänyt.

Kasvot
Estée Lauder Re-Nutriv Ultra Radiance Makeup, sävy 1N2
Lumene Longwear Blur meikkipuuteri, sävy 1
Benefit Ooh La Lift
MAC Pro Longwear Concealer, NW20
Dior Rosy Glow, 001 Petal
Benefit Hoola
Dior Diorskin Nude Air Illuminating Powder, Glowing Pink

Silmät
Shiseido Natural Eyebrow Pencil, GY901 Natural Black
Benefit Gimme Brow, sävy Medium/Deep
Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
Too Faced Chocolate Bon Bons
Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Gel Eyeliner
Shiseido Full Lash Volume Mascara
Grimasin musta kajal, 001

Huulet
Grimasin huuleten rajauskynä 561
L’Oréal Paris Color Riche Lip Palette, 01 Nude (paletin tummin sävy)

Mukavaa loppuviikkoa ja toivottavasti tutoriaalista löytyi jotain vinkkiä tai uutta työskentelytapaa.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X